Af - 03/10-14 11:54

DR-ansat udløste dansk ebola-alarmDR-ansat udløste dansk ebola-alarm

Det var en DR-ansat, der udløste en ti timer lang ebola-alarm på Hvidovre hospital natten til fredag.

storybild

arkivfoto (Billede: Polfoto/FRANDSEN FINN)

En DR-ansat, der havde været i Liberia for at dække epidemien af den smitsomme sygdom i Afrika. Fra klokken 22 til klokken otte fredag morgen var infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital lukket på grund af en alvorlig mistanke om, at patienten havde ebola.

DR oplyser i en pressemeddelelse, at patienten var en DR-ansat, der lige var hjemvendt fra Liberia. Her arbejdede personen, der udløste alarmen, for TV-avisen.

Ebola-alarm på dansk hospital i nat
Ebola-alarm på dansk hospital i nat

Den DR-ansatte havde tegn på feber og blev kørt direkte på hospitalet. Fredag morgen viste en blodprøve dog, at der ikke var tale om den farlige, smitsomme ebola-virus.

Vicedirektøren på Hvidovre Hospital, oplyser, at der går flere timer, før man kan kan enten be- eller afkræfte, at en patient har ebola.

Første tilfælde af ebola opdaget i USA
Første tilfælde af ebola opdaget i USA

- Det er ikke første gang, vi har haft en mistanke, men det er første gang, vi har haft en reel mistanke om, at en patient kunne have ebola, siger Torben Mogensen til Ritzau.

I en pressemeddelelse oplyser Sundhedsstyrelsen,at hospitalet fulgte alle retningslinjer i forbindelse med ebola-smitte.

Obama: USA viser lederskab i en uvis verden
Obama: USA viser lederskab i en uvis verden

- Tilfældet ændrer ikke på vores overordnede risikovurdering, og vi vurderer fortsat, at der er meget lille sandsynlighed for, at ebola-virus indføres i Danmark. Vi følger løbende udviklingen, og vi kan konstatere, at vores beredskab fungerer, siger enhedschef Søren Brostrøm.

LÆS OGSÅ: Amerikanske firmaer sælger falsk ebola-medicin

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Publikumstribune styrtede sammen...
bt.dk
Popstjerne skrev om Andreas og...
bt.dk
Medier: Fodboldlegende skal giftes...
bt.dk
Efter fængselsdommen: Nu bryder Nadia...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx