Af - 19/09-13 11:36; Opdateret: 19/09-13 12:14

Hjort og Løkke klapper i om finanskrise-ansvarHjort og Løkke klapper i om finanskrise-ansvar

Blå politikere var i går ikke meget for at kommentere kritikken af den borgerlige regerings politik op til krisen.

storybild

Lars Løkke og Claus Hjort (begge V) har ikke kommenteret på den ekspert-rapport, der i går kritiserede de to daværende ministre for VK-regeringens økonomiske politik. (Billede: Polfoto/Jens Dresling (arkiv))

VK-regeringen førte i årene 2006 og 2007 en uansvarlig finanspolitik, der var medvirkende til, at finanskrisen ramte Danmark så hårdt, som den gjorde.

Sådan lød en af konklusionerne fra det såkaldte Rangvid-udvalg, der i går fremlagde sin længe ventede rapport om krisen.

LÆS OGSÅ: Finanskrise koster Danmark 400 milliarder

Men de ansvarlige ministre fra de år har ikke været meget for at stille op til interviews om sagen. Både de tre tidligere Venstre-finansministre Thor Pedersen, Lars Løkke Rasmussen og Claus Hjort Frederiksen og de tre tidligere konservative økonomiministre Bendt Bendtsen, Lene Espersen og Brian Mikkelsen takkede således nej til at deltage i gårsdagens udgave af Deadline på DR2, oplyser programmet.

Også Berlingske har forgæves forsøgt at få fat i både Løkke, Lene Espersen og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), skriver avisen.

LÆS OGSÅ: 17 personer skyld i tab på 16 milliarder kroner

P2 Morgen måtte i morges aflyse et indslag, fordi ingen borgerlige politikere ønskede at stille op, fortæller journalistisk chef Morten Tvegaard:

- Vi spurgte en lille håndfuld folk fra Venstre og Konservative, som vi synes var relevante, og der var ingen af dem, der kunne, siger han til mx.dk, uden dog at ville oplyse, hvem der er tale om.

LÆS OGSÅ: Eksperter: Det skal koste penge at gå i banken

Hos konkurrenten TV2 lykkedes det til gengæld i går at få Brian Mikkelsen i tale. Han forsvarede regeringens politik og kritiserede den daværende oppositionen for at have skylden. Det giver TV2's politiske kommentator Henrik Qvortrup dog ikke meget for:

- Det kan man ikke sige med æren i behold. Det giver ingen mening at sige. Det er hat og briller, siger han til tv2.dk.

- De udtalelser, Brian Mikkelsen kommer med, de kandiderer til danmarksmesterskabet i ansvarsforflygtigelse, vurderer kommentatoren videre.

LÆS OGSÅ: Finanskrise slut? Rekordfå virksomheder konkurs

- Jeg har oplevet mange politikere, der vasker hænder. Det her er et af de mere markante eksempler, mener den tidligere Venstre-spindoktor.

Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke synes heller ikke, at blå blok ser alt for heldige ud:

- Hvis de ikke tør stille op, er det nok fordi de vurderer, at de har en dårlig sag. Det kan jeg kun være enig med dem i, siger han til mx.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx