Af - 18/07-16 16:06

Politiforbundet om 'Christiania-liste': - Kun små mennesker gør sådan nogetPolitiforbundet om 'Christiania-liste': - Kun små mennesker gør sådan noget

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, er oppe i det røde felt over en hjemmeside, der med fuldt navn og billede udstiller danske politifolk som undercover-betjente på Christiania.

Bildstrecke im Grossformat »

- Det er jo kun små mennesker, der kan finde på at svine folk til bare for at passe deres arbejde.

Sådan lyder en del af kritikken fra Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, efter metroxpress mandag kunne fortælle historien om, at en anonymt registreret hjemmeside ved navn Osteinfo.com offentliggør navne og billeder på danske betjente, fordi de ifølge hjemmesiden arbejder undercover på Christinia.

- Det bliver mere og mere hovedrystende, hvad man skal finde sig i i Danmark. Det virker som om, at der ikke længere er en nedre grænse for, hvad man kan tillade sig. Det er simpelthen sørgeligt, lyder det fra Claus Oxfeldt, som har ondt af de 16 kolleger, der lige nu har deres billede uploadet på hjemmesiden.

Hjemmeside udstiller undercover betjente på Christiania
Hjemmeside udstiller undercover betjente på Christiania

- Jeg er helt med på, at der er folk, som reagerer i nuet og siger grove ting og sager under for eksempel en anholdelse, men det her er langt over stregen, siger han og hæfter sig ved, at betjentene inde på osteinfo.com kaldes for 'kriminelle'.

- Kriminelle? Det er simpelthen så groft. Her er der tale om folk, der blot udfører deres job. Stakkels kolleger. Det er så urimeligt. Hvor afstumpet har man lov at være, spørger Oxfeldt retorisk.

Hells Angels-rocker dømmes for hash i Christiania
Hells Angels-rocker dømmes for hash i Christiania

Pusherstreet-betjente hængt ud på Facebook: “Noget svineri”
Pusherstreet-betjente hængt ud på Facebook: “Noget svineri”

Over for metroxpress oplyste Københavns Politi mandag formiddag, at man finder sagen foruroligende og lige nu forsøger at finde ud af, om det er muligt at retsforfølge bagmændene, som man endnu ikke ved, hvem er:

- Det er totalt uacceptabelt og ganske ubehageligt sådan noget her, og derfor arbejder vi ihærdigt på at få indledt en efterforskning, der skal kigge på, om det er overtrædelse af persondataloven, lyder det fra Henrik Møller Jakobsen, vicepolitiinspektør i Københavns Politi.

Tidligere LA-kandidat: Derfor hænger jeg ‘vammel og pervers’ betjent ud på Facebook
Tidligere LA-kandidat: Derfor hænger jeg ‘vammel og pervers’ betjent ud på Facebook

I skrivende stund er der på osteinfo.com billeder af 16 personer, som hjemmesiden mener er betjente, der arbejder undercover på fristaden. Ved syv af dem er de nævnt med fuldt navn, imens en ottende betjent har fået offentliggjort sit ID-nummer.

Navnet på hjemmesiden, 'osteinfo', refererer til slangudtrykket for en betjent.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx