Af - 19/11-15 15:05

Enhedslisten til Pind: Horribel politi-håndtering af en voldtægtssagEnhedslisten til Pind: Horribel politi-håndtering af en voldtægtssag

- Jeg er dybt rystet over at jeg i 2015 skal læse, at et en ung kvinde beskyldes for at have påført sig selv anale skader, siger Pernille Skipper, der kræver minister ind i sager

storybild

"En fuldstændig horribel politi-håndtering af en voldtægtssag," sådan lyder det fra Enhedslisten efter metroxpress i dag har fortalt om Camilla Kristensen, der blev mødt med anklager om at have opdigtet en voldtægt allerede til første afhøring. (Billede: Polfoto)

Enhedslisten vil have justitsminister Søren Pind (V) ind i sager om voldtægt efter, at Camilla Kristensen i dag i metroxpress fortæller, hvordan hun efter en voldtægtsanmeldelse til sin første større afhøring blev beskyldt for at have brugt en dildo analt, skar i sig selv og rulle sig i græsset for at foregive en voldtægt.

En håndtering som Enhedslisten i en pressemeddelelse kalder en "fuldstændig horribel politi-håndtering af en voldtægtssag."

Retsordfører Pernille Skipper udtaler:

- Jeg er dybt rystet over at jeg i 2015 skal læse i avisen at et en ung kvinde beskyldes for at have påført sig selv anale skader og rullet sig i græsset efter at hun er blevet knivoverfaldet og voldtaget. Og at det noteres i journalen at hun ikke virker chokeret – hvorefter resten af efterforskningen bruges på at mistænkeliggøre hende, siger hun.

- Det her er langt fra den første sag vi hører om, hvor kvinder opfordres til at trække anmeldelser tilbage eller mistænkeliggøres ekstremt undervejs. Jeg vil have ministerens ord for at der nu bliver rykket på at styrke politiets uddannelsesniveau, så vi får hul på det her. Det er udtryk for en syg kultur, hvis kvinder skal frygte at anmelde det her hos politiet, uddyber hun.

Partiet er klar med et beslutningsforslag i forbindelse med, at Søren Pind (v) som minister har foreslået, at man skal hæve straffen for voldtægt.

- Vi foreslår blandt andet at voldtægtsefterforskning samles i special-enheder, at mulighederne for erstatning forbedres samt etablering af en bistands-advokat ordning som skal tilkaldes ved seksualforbrydelser. Jeg hører kun ministeren tale om højere straframme, men vi benytter jo ikke engang den nuværende, så her er ministeren blind overfor hvor det går galt. Kvinderne mangler tillid til retssystemet og det forstår jeg i dén grad, siger hun.

Enhedslisten foreslår derfor:

- Uddannelse af særlige bistandsadvokater, som skal tilkaldes ved alle anmeldelser om seksualforbrydelser,

- Uddannelse og efteruddannelse af polititjenestemænd i passende modtagelse og behandling af ofre for seksualforbrydelser, samt samling af efterforskningen i særlige enheder

- En tilbundsgående undersøgelse af, hvordan man kan forhindre, at et flertal af voldtægtsanmeldelser ikke bliver pådømt ved retten,

- En afskaffelse af den såkaldte 72 timers-regel, som betyder, at kriminalitet skal anmeldes inden for tre døgn,

- Udarbejdelse af en handlingsplan i samarbejde med social- og indenrigsministeren og undervisnings-, børne- og ligstillingsministeren til forebyggelse af voldtægt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx