05/08-14 23:08

Dansk Folkeparti klar med fire krav for at gå i regeringDansk Folkeparti klar med fire krav for at gå i regering

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har svært ved at se partiet gå i regering efter et kommende valg.

storybild

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har svært ved at se partiet gå i regering efter et kommende valg. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

For første gang sætter Dansk Folkeparti direkte ord på, hvad der skal til, for at partiet en dag kan gå med i sin første regering.

Partiformand Kristian Thulesen Dahl oplister i et interview med Politiken fire hovedpunkter, som DF ikke fraviger, hvis partiet skal indgå i et regeringssamarbejde. Det drejer sig om offentlig vækst, integrationspolitik, retspolitik og EU.

DF til Eurovision-direktør: Tag dit tøj og gå
DF til Eurovision-direktør: Tag dit tøj og gå

Han fortæller til avisen, at man i modsætning til de øvrige borgerlige partier forlanger en offentlig vækst på 0,8 procent for at sikre, at velfærdsniveauet ikke falder.

Det går dårligt i spænd med meldingerne fra de øvrige partier i blå blok, hvor der tværtimod tales om nulvækst eller om at beskære den offentlige sektor.

DF: 14-årige piger skal kunne låses inde
DF: 14-årige piger skal kunne låses inde

DF om V's skrappe muslim-krav: Nu nærmer vi os hinanden
DF om V's skrappe muslim-krav: Nu nærmer vi os hinanden

På samme måde holder DF fast i de danske EU-forbehold, ligesom man vil have udlændingepolitikken ført tilbage til 2011-niveau og genindført grænsekontrollen.

Kristian Thulesen Dahl erkender derfor også, at det kan blive svært at få sin vilje trumfet igennem i et regeringsgrundlag - i hvert fald på nuværende tidspunkt.

- På de her for os meget vigtige punkter må man forvente, at en hel del andre i Folketinget vil sige, at det ønsker de ikke. Så det kan vi ikke regne med, at vi kan hente hjem på nuværende tidspunkt, siger han til Politiken.

DF: Syg kultur i Eurovision-selskab
DF: Syg kultur i Eurovision-selskab

DF smider fynsk byrådsmedlem ud
DF smider fynsk byrådsmedlem ud

Partilederen mener derfor, at det måske kan være mere opportunt at agere støtteparti for en kommende regering - i det tilfælde, at blå blok skulle stå med et flertal - nøjagtigt som man gjorde under Lars Løkke Rasmussens seneste borgerlige regering.

Dansk Folkeparti holder lige nu sommergruppemøde på Hotel Koldingfjord. Der skal senest være valg til Folketinget i september 2015.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx