Af - 10/03-17 14:28; Opdateret: 10/03-17 16:29

Rasende Rikke efter bødesag og blotterbillede: 'Hvorfor spilder politiet tiden på det?'Rasende Rikke efter bødesag og blotterbillede: 'Hvorfor spilder politiet tiden på det?'

Rikke fik en bøde for at dele et billede af en blotter på Facebook. Nu raser hun over politiet.

Rikke Andersen skal alligevel ikke betale en bøde på 5.000 for at have delt et billede af den mand, der blottede sig for hendes 10-årige datter og datterens veninde.

Det fastslog retten ved Nykøbing Falster fredag.

Sidste år blev Rikke Andersens 10-årige datter og en veninde antastet af en blotter foran Dagli’ Brugsen i Nyråd på Sydsjælland, og efterfølgende delte Rikke Andersen et billede af manden fra overvågningsvideoen på Facebook.

Det resulterede i en bøde på 5.000 kroner for brud på persondataloven, mens blotteren slap med 10 dagsbøder på 250 kroner, svarende til 2.500 i alt. Rikke Andersen har nægtet at betale sin bøde, fordi hun har fundet det principielt forkert, at hun skulle betale mere end blotteren for sin ugerning. Og nu har moderen fra Vordingborg altså fået medhold i, at hun ikke behøver betale.

Rikke udstillede blotter og fik en bøde: Nu er der faldet dom
Rikke udstillede blotter og fik en bøde: Nu er der faldet dom

»Jeg har lige fået min domsafsigelse, og jeg blev frikendt. Det er jo fuldstændig sindssygt at det skete, så det viser bare, at det har været hele den her kamp værd,« siger Rikke Andersen i en Facebook-video, hun har delt efter domsafsigelsen.

I videoen forklarer Rikke Andersen, at hun var blevet sigtet efter en forkert paragraf, og ifølge hendes advokat Silas Hecht, er hun blandt andet frifundet, fordi hun ikke havde ansvaret for videoen.

»Den bestemmelse, som hun var tiltalt efter, handler om ansvar for den, der har optaget en overvågningsvideo, i det her tilfælde Daglig Brugsen,« siger Silas Hecht til Ritzau og tilføjer:

»Det, der i virkeligheden skete, var, at min klient med sin mobiltelefon havde taget et billede af videoovervågning, og derfor kunne hun ikke straffes efter den bestemmelse.«

For Rikke Andersen er det et stærkt signal, at hun har rettens ord for, at hun ikke behøver betale bøden på 5.000 kroner.

Rikke delte billlede af  blotter: Nu skal hun betale bøde på 5000 kroner
Rikke delte billlede af blotter: Nu skal hun betale bøde på 5000 kroner

»Det her får virkelig bragt sagen i fokus, at politiet har været ude og spilde ressourcer på den her sag, når man kunne bruge dem på at fange de rigtige forbrydere,« siger Rikke Andersen i sin Facebook-video, som hun har optaget fra sit hjem, mens nyhedskameraer samtidig filmer hende fra flere vinkler.

Sagen har tidligere fået meget opmærksomhed, fordi Rikke Andersen blandt andet selv lavede en Facebook-video, hvor hun kritiserede systemet for at give hende en større straf end den mand, der blottede sig for hendes datter.

Og det er da også særligt datteren, Rikke Andersen glæder sig til at fejre nyheden med.

»Jeg glæder mig så meget til at fortælle min datter, at mor er frikendt,« siger en glad Rikke Andersen i videoen, som du kan se i sin fulde længde i bunden af artiklen.

Advokaturchef Bente Thejlade har oplyst til Ritzau, at man nu vil se nærmere på dommen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Nu har eksperterne løst mysteriet om...
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx