Af Ritzau - 25/10-16 08:25; Opdateret: 25/10-16 09:09

DF vil genvinde vælgeres tillid ved hårdt slidDF vil genvinde vælgeres tillid ved hårdt slid

DF får vælgernes tillid ved hårdt slid efter sag om EU-midler, mener gruppeformand Peter Skaarup om måling.

storybild

Mange af Dansk Folkepartis vælgere har mistet tilliden til partiets EU-parlamentariker Morten Messerschmidt efter sag om muligt misbrug af EU-midler. Det viser Voxmeters rundspørge for Ritzaus Bureau blandt 544 DF-vælgere. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Dansk Folkeparti skal ved rugbrødsarbejde genskabe tilliden til partiet og EU-parlamentarikeren Morten Messerschmidt efter en sag om tvivlsom brug af EU-midler.

Det siger partiets gruppeformand, Peter Skaarup, efter at en rundspørge fra Voxmeter viser, at 57 procent siger nej til spørgsmålet, om hvorvidt de fortsat har tillid til Messerschmidt.

- Det er ikke så overraskende, at vælgerne reagerer på den turbulens, der har været om Dansk Folkeparti. Det er vi meget opmærksomme på i partiet. Vi vil gøre, hvad vi kan for at rette op på det, siger Peter Skaarup.

I rundspørgen har knap 25 procent af vælgerne fortsat tillid til Messerschmidt. To af tre DF-vælgere støtter stadig partiet efter sagen, mens 21 procent er imod.

EU's antisvindelenhed, Olaf, er i øjeblikket gang med at undersøge, om alt er foregået efter bogen. Men Dansk Folkeparti har allerede besluttet at sende i alt cirka 2,5 millioner kroner tilbage til EU.

- Hvis der overhovedet har været tvivl om midlerne, så har vi valgt at tilbagebetale dem. Det kommer til at ske for hele den omkostning, som (den fælles EU-kritiske europæiske gruppe) Meld har haft, siger Peter Skaarup.

Spørgsmål: - Hvordan genopretter I vælgernes tillid?

- Der er brug for et hårdt rugbrødsarbejde politisk på Christiansborg. Vi skal vise overfor vælgerne, at vi har en uændret kurs. Vi sørger for at få gennemført politiske resultater, siger Peter Skaarup.

Efter have fået et ildebefindende søndag er Morten Messerschmidt sygemeldt. Gruppeformanden håber, at han kommer tilbage efter sygelejet.

- Jeg regner da med, at Morten Messerschmidt kommer tilbage, passer sit arbejde i Europaparlamentet og får mulighed for at genvinde den tillid, der er tabt på grund af disse sager, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx