Af - 14/01-14 10:52; Opdateret: 14/01-14 13:21

Lykkepiller til unge er kørt helt af sporetLykkepiller til unge er kørt helt af sporet

Lykkepiller til børn og unge gør forbigående problemer kroniske og udløser ofte endnu flere og endnu værre symptomer som for eksempel trang til selvmord.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Børn og unge bliver ofte kronisk deprimerede af lykkepiller, som er et vildt medicinsk eksperiment, som vi ikke kender langtidsvirknigerne af.

Sådan forklarer psykolog og direktør for Psykologerne Ved Kongens Nytorv, Anne Kirsten Hansen sine mangeårige erfaringer med unge patienter på lykkepiller. Piller som blandt andet betyder, at Sundhedsstyrelsen har knap 60 indberetninger om mulige dødsfald grundet pillerne.

Kendte læger i krig over lykkepiller
Kendte læger i krig over lykkepiller

- Jeg har haft en del selvmordstruede unge patienter, hvor jeg efter at have talt med dem om, hvordan de havde det inden pillerne, har måttet konkludere, at trangen til selvmord var udløst af medicinerne. Og selv om jeg så måske skulle tage fejl i den konklussion, kan man i hvert fald slå fast, at pillerne bestemt ikke har hjulpet disse personer og de således kun har fået pillernes mange bivirkninger.

Børn proppes med farlige ‘lykkepiller’
Børn proppes med farlige ‘lykkepiller’

Mindst 12.000 børn og unge får i dag lykkepiller. Et flertal får piller, som ifølge Sundhedsstyrelsen slet ikke er tilladt at bruge til børn og unge på grund af en fordoblet risiko for selvmord.

Mindst 43 danskere rapporteret døde af lykkepiller
Mindst 43 danskere rapporteret døde af lykkepiller

- At give piller som ikke er godkendte er fuldstændig forkasteligt. Men at give så mange børn og unge lykkepiller er i det hele taget et vildt medicinsk eksperiment, som er kørt helt af sporet.Unge teenagere er ofte nemme at hjælpe ved terapi, men i stedet giver man dem piller som både ved start og slut af et behandlingsforløb øger trangen til selvmord og hvis langtidsvirkninger vi slet ikke kender, erklærer Anne Kirsten Hansen.

Ekspert: Lægers løgne om lykkepiller dræbe
Ekspert: Lægers løgne om lykkepiller dræbe

LÆS OGSÅ: Mette blev afhængig af sine lykkepiller

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Ny modedille vakte opsigt på sociale...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
45-årig mand død i brand - var alene...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx