Af - 21/06-17 21:01

Julie er døv og mor til to: I dag blev hun studentJulie er døv og mor til to: I dag blev hun student

Det har været en sej kamp. Men nu er det endelig lykkes for den unge mor.

storybild

(Billede: Privatfoto)

25-årige Julie Viktoria Schmidt Svanhede er døv og har to børn. Alligevel har hun de sidste fire år med hjælp fra tolke kæmpet sig til en studentereksamen. Det kulminerede onsdag, da hendes seksårige søn kunne placere studenterhuen på hendes hoved.

- Det er en helt ubeskrivelig følelse, der spreder sig igennem kroppen på mig.

GENIALT: 8 studenterhuer, der er sjovere end din!
GENIALT: 8 studenterhuer, der er sjovere end din!

Sådan beskriver Julie Viktoria Schmidt Svanhede det øjeblik onsdag formiddag, hvor hun gik på hug og lod sønnen Stephan sætte studenterhuen på hendes hoved, mens både lokalavisen Fredericia, der tidligere skrev om den 25-årige mor, og familien forevigede det store øjeblik.

Onsdag var nemlig dagen, hvor hun efter fire års hårdt arbejde endelig kunne kalde sig student fra HF og VUC i Fredericia. I huen kunne hun skrive et flot 4-tal, efter hun havde analyseret kronprins Frederiks bryllupstale til Mary og et Vita Andersen-digt til dansk-eksamen.

'Årgang 0'-fyr er blevet student: Se de søde studenterbilleder
'Årgang 0'-fyr er blevet student: Se de søde studenterbilleder

Foto: Privatfoto

Men Julie Viktoria Schmidt Svanhede er 100 procent døv på begge sine øre, og det har betydet, at det langt fra har været let for den unge mor at tilegne sig studenterhuen.

- Det har været hårdt at tage HF med mange udfordringer undervejs. Eksempelvis når min tolk har været syg, så har jeg ikke kunne deltage i undervisningen. Og da tegnsprog er mit modersmål, har der også være udfordringer i undervisningen, siger hun og tilføjer:

- Jeg skal hele tiden se på min tolk, og så er det ikke let at skrive noter ned og følge med i, hvad læreren siger eller skriver på tavlen.

'Paradise'-vinder skovler 12-taller ind: Det skal de bruges til
'Paradise'-vinder skovler 12-taller ind: Det skal de bruges til

Julie Viktoria Schmidt Svanhede bor i Fredericia og fik for seks år siden sønnen Stephan. Fire år efter, i september 2014, mens hun var i gang med sin HF, fik hun datteren Selma og måtte tage barsel i et år.

- Så vejen hertil har været hård, men jeg synes også, det er et signal til andre døve om, at man godt kan gennemføre, selv om det er hårdt. Hvis jeg kan, så kan andre også, siger hun.

Foruden sit 4-tal i den sidste eksamen, så har Julie Viktoria Schmidt Svanhede blandt andet nappet et flot 12-tal i geografi. Efter sommerferien håber hun at kunne læse økonomi, men afventer svar på, hvorvidt hun er optaget.

NU starter det: Her er årets første GENIALE vognbannere
NU starter det: Her er årets første GENIALE vognbannere

Foto: Privatfoto

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx