Af - 07/07-16 13:48; Opdateret: 07/07-16 15:12

Ny undersøgelse: Denne sport synes danske unge er MINDST sexetNy undersøgelse: Denne sport synes danske unge er MINDST sexet

Tennis, badminton og boksning. Der findes mange forskellige sportsgrene, men danskere i alderen 18-29 år er ret enige om, hvilken sport der har mindst sexappel.

Bildstrecke im Grossformat »

Kilde: YouGov for metroxpress.

Tour de France, Europamesterskaberne i fodbold og de Olympiske Lege. Denne sommer praktiseres der mange forskellige sportsgrene i tv, men på trods af det store udvalg af sport, er danske unge enige om, hvilken sport der er mindst sexet:

Bordtennis.

Det viser en ny undersøgelse, som metroxpress har fået udarbejdet af YouGov blandt unge i alderen 18-29 år. Bordtennis er den eneste sport, som ingen af de 900 adspurgte i undersøgelsen har stemt på som den mest sexede sport.

Disse instrumenter skal du spille for at score
Disse instrumenter skal du spille for at score

Hos Dansk Bordtennis Union har man svært ved at forklare, at unge finder sporten usexet.

- Måske er det noget med vores spilledragter at gøre? Folk finder dem måske uattraktive, siger bestyrelsesformand Bjarne Andersen til metroxpress.

Han påpeger dog, at sportens manglende sexyness kan have noget at gøre med, at bordtennis er mindre eksponeret i medierne end mange andre sportsgrene.

- Det er en sport, som nogle kender fra kælderen. Vi synes, det er lidt uretfærdigt, at bordtennis får så lidt medieeksponering. Det kæmper vi lidt med, siger Bjarne Andersen.

Par, der deles om dette, har mere sex
Par, der deles om dette, har mere sex

Han nævner dog den meget attraktive Michael Maze som en god frontfigur for bordtennis, men hans karriere er dog - ifølge bestyrelsesformanden - på retur.

Kønsforsker fra Roskilde Universitet, Karen Sjørup, kan godt forstå, hvorfor bordtennis ikke har sexappeal hos hverken unge kvinder eller mænd.

- Bordtennis er lavt prioriteret på alle leder og kanter: Det er hverken en sport, der er mange penge i eller meget show i. Det virker som en lidt nørdet sport, siger Karen Sjørup.

Ekspert: Har du brugte sko til salg kan du forvente at en sko-fetichist kontakter dig
Ekspert: Har du brugte sko til salg kan du forvente at en sko-fetichist kontakter dig

Men mens der er enighed om, hvilken sportsgren der er mindst sexet, så er undersøgelsens deltagere på tværs af køn ikke enige om, hvilken sport der er mest sexet.

Vil du som mand gøre dig mest attraktiv overfor pigerne, skal du dyrke fodbold, mens drengene finder gymnastik mest sexet.

Kønsforskeren kan godt genkende resultaterne. Hun forklarer, at fodbold er en sexet sport i pigernes øjne, da den er forbundet med noget helt basalt maskulint:

- Fodboldspillere er vores tids soldater. De er nationale helte, der tager ud og kæmper for nationen, som skulle de i krig. Dermed udfolder fodbolden maskuliniteten på traditionel vis, siger Karen Sjørup til metroxpress.

Hun har derimod sværere ved at forklare, hvorfor mænd finder gymnastikken sexet. Hun tror, det har noget at gøre med de gymnastiske kvinders former og påklædning.

Mascha Vang afslører: JA, vi er kærester
Mascha Vang afslører: JA, vi er kærester

Her er de sportsgrene, som mænd i alderen 18-29 år finder mest sexet


Gymnastik: 11 %


Dans: 10 %


Tennis: 7 %


Fodbold: 6 %
Håndbold: 6 %


Svømning: 5 %


Styrketræning: 4 %


Badminton: 3 %


Boksning: 2 %
Basketball: 2 %
Cykling: 2 %


Brydning: 1 %
Amerikansk fodbold: 1 %
Billiard: 1 %
Golf: 1 %
Skak: 1 %
Rundbold: 1 %

Denne Game of Thrones-stjerne har et helt særligt trick til at klare sex-scenerne
Denne Game of Thrones-stjerne har et helt særligt trick til at klare sex-scenerne


Der er nogle få i undersøgelsen, der har stemt på sportsgrenen, men det er ikke nok til samlet set at give mere end 0 procent.
Karate: 0 %
Hockey: 0 %
Ishockey: 0 %
Squash: 0 %


Der er ingen i undersøgelsen. INGEN, der har stemt på disse sportsgrene.
Baseball: -
Bordtennis: -

Derudover
Anden sportsgren: 12 %
Ved ikke: 10 %
Synes ikke, sport er sexet: 13 %

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael Laudrup færdig som træner på...
bt.dk
Kan du se ligheden? Meghan Markles...
bt.dk
Stor overraskelse i Tyskland: Bayern...
bt.dk
Line Baun: Det lyder uhyggeligt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx