Af - 08/07-15 07:43; Opdateret: 08/07-15 08:07

Her er de gode råd, hvis du overvejer at forlade kærestenHer er de gode råd, hvis du overvejer at forlade kæresten

En ud af tre har overvejet at forlade deres partner, og det kan både være godt og skidt, mener parterapeut.

Bildstrecke im Grossformat »

For nogen varer et forhold resten af livet, mens det for andre ikke kan fungere i længere tid, end at man knap nok når at møde svigerforældrene.

Og i en ny undersøgelse, som Yougov har foretaget for metroxpress, svarer en ud af tre da også, at de har overvejet at gå fra deres nuværende partner.

Selv om det måske bliver ved overvejelserne hos de fleste, så kan det både være godt og skidt at gå rundt med det i tankerne. Det fortæller Lasse Bauer, der er relations- og parforholdsrådgiver, til metroxpress:

- Det kan i nogen sammenhænge være fantastisk, at folk tænker over, at de har andre muligheder i stedet for, at man ligesom i gamle dage føler sig låst inde i et forhold, siger han.

- Men det kan også være dårligt, fordi de ikke har de rigtige værktøjer, der kan kan få forholdet til at fungere, eller hvis de følger den tendens med, at man gerne vil have det gode og ”photoshoppede” liv, som ens venner lever på Facebook, fortæller parterapeuten.

KLUMME: Hvordan ved jeg, om det kunne være ham?
KLUMME: Hvordan ved jeg, om det kunne være ham?

LISTE: 12 tegn på at han er dig utro - som du ignorerer
LISTE: 12 tegn på at han er dig utro - som du ignorerer

Lasse Bauer påpeger, at der kan være mange årsager til, at man har de her overvejelser, men at der også er et generelt problem i Skandinavien med, at vi er konfliktsky, når vi er utilfredse med noget i parforholdet.

- Vi er ikke gode til at sige, hvad vi vil og ikke vil have. Vi brokker os til venner og familie i stedet for at sige fra eller gå ind i forholdet og sige, at ”jeg vil altså gerne have det sådan her”, eller ”hvis du får det her, så tager jeg det her.” Det er jo en slags forhandling, siger han og sammenligner det med at være træt af sit job.

- Du kan enten lide i stilhed og så på et tidspunkt sige op eller bare vente på en fyring. Du kan også tænke over, hvad du er ked af, og så gå ind og sige det til chefen. Du kan måske ende med at blive fyret, men i det mindste forsøger du at få lavet om på din situation, siger han.


LÆS OGSÅ: Forsker: Mænd med lavere løn er oftere utro

LÆS OGSÅ: Hadefuldt havearbejde kan redde dit parforhold

LÆS OGSÅ: Unge danskere: Tøjvask er en opgave for kvinderne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Cristiano Ronaldo: ‘Ingen kommer til...
bt.dk
Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx