Af Ritzau - 14/05-16 15:48

Enhedslisten siger nej til nedskæringerEnhedslisten siger nej til nedskæringer

Offentligt ansatte skal have lov at styre deres arbejde frem for at drukne i kontrol, siger Pernille Skipper.

storybild

Enhedslistens nye frontfigur, politisk ordfører Pernille Skipper, vil lade offentligt ansatte styre den offentlige sektor i stedet for private konsulenter, siger hun i sin tale til partiets årsmøde i weekenden. (Billede: Scanpix/Keld Navntoft)

Enhedslisten vil ikke acceptere, at den offentlige sektor effektiviseres, så ansatte på sygehuse årligt skal "løbe to procent hurtigere", mens pædagoger skal passe flere børn i daginstitutionerne.

Det siger partiets politiske ordfører, Pernille Skipper, i sin åbningstale ved partiets landsmøde på Grønnemose Skolen i Høje Gladsaxe.

Hun beskylder statsminister Lars Løkke Rasmussen og "resten af banden" for at rive velfærdssamfundet ned "mursten for mursten".

- Samtidig stikker toppen af samfundet af til eksotiske skattely-lande med milliarder, der skulle have været brugt på velfærd. Og regeringen klatter pengene væk på skatterabatter og kampfly, siger Pernille Skipper.

Hun kritiserer det offentlige for at "drukne i målstyring, kontrol og konsulentrapporter".

- Hjemløse, udsatte børn og mennesker i misbrug bliver overladt til sig selv, fordi dygtige socialrådgivere skal bruge tiden på at sætte krydser i kolonner, siger Pernille Skipper.

Hun vil lade lærere, socialrådgivere, læger og pædagoger styre deres arbejde.

- Ingen tvivl. Vores offentlige sektor skal udvikles og gøres bedre. Men tænk, hvis vi i stedet for at skrue op for kontrol og regneark kunne spørge nogen til råds, der ved præcis, hvor skoen trykker, siger Pernille Skipper.

Det nytter ikke at spørge private konsulentfirmaer om offentlige forbedringer, mener hun med bid til S-R-SF-regeringen.

- Skal vi have fat i McKinsey igen? Er der nogen, der har nummeret på Bjarne Corydon? vil hun vide.

Der en bedre og billigere løsning, mener Pernille Skipper.

- Lad os nu sige tak, men nej tak til de hundedyre konsulenter og regnedrenge. Lad os i stedet give indflydelse til de offentligt ansatte og socialt udsatte - eleverne, lærerne, forældrene og de ældre selv, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Fire år efter et af de største...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx