Af - 03/06-15 06:33

Lyst til at speed-date en 90-årig? Kræsne ældres fravalg af Anna får nu konsekvenserLyst til at speed-date en 90-årig? Kræsne ældres fravalg af Anna får nu konsekvenser

Historien om 23-årige Anna, der blev afvist som besøgsven hos Ældresagen, får nu konsekvenser. Organisationen Yngresagen vil nu invitere de ældre til speeddating.

storybild

Anna Skouboe fra Aarhus blev afvist som besøgsven hos ÆldreSagen. Nu vil Yngresagen have de ældre og yngre til at speeddate. (Billede: Privat)

- Giv nu de unge en chance. Sådan lyder reaktionen fra Yngresagens formand, Alexandra Felski, i kølvandet på metroxpress' historie mandag om den 23-årige Anna Skouboe fra Aarhus, der blev afvist som besøgsven hos den lokale afdeling af ÆldreSagen, fordi de ældre var kræsne.

Kræsne ældre: Anna afvist som besøgsven
Kræsne ældre: Anna afvist som besøgsven

Yngresagens formand opfordrer derfor de ældre til ikke skal være så bange for at få en ung besøgsven, ligesom hun håber, at ÆldreSagen vil samarbejde om at afholde speeddating, hvor unge og ældre kan møde hinanden.

- Det er beklageligt, at hun (Anna, red,) ikke fik en chance som besøgsven. Jeg tror, vi ved for lidt om hinanden efterhånden, man er jo lidt bange for det fremmede altid, siger hun.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

ÆldreSagen er klar på idéen, men har forbehold.

- Der er selvfølgelig noget lavpraktisk, men vi er altid åbne overfor den slags idéer, dog skal man huske på, at mange af de ældre er ret svækkede og ikke kan komme udenfor hjemmet, siger Lars Linderholm, frivilligchef hos ÆldreSagen.

Anna Skouboe, der blev afvist, håber, at samarbejdet mellem de to organisationer opstår:

- Det lyder som en rigtig god ídé. Jeg tror, at yngre kan give ældre noget og omvendt - jeg var personligt rigtig ked af, jeg blev afvist uden videre, så det her kan blive rigtig godt fremover. De ældre skal jo heller ikke bare være objekter, der skal “tages af”, så det her giver god mening for alle parter, siger hun.

​​​

TV: Så unikt er båndet mellem mand og hans hund
TV: Så unikt er båndet mellem mand og hans hund

Virkelighedens Askepot: Halvsøstre snyder teenagere for fars arv
Virkelighedens Askepot: Halvsøstre snyder teenagere for fars arv

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx