Af - 23/03-17 20:06

Özlem Cekic melder sig ud af SFÖzlem Cekic melder sig ud af SF

Partiprofil og tidligere medlem af Folketinget for SF, Özlem Cekic, melder sig ud af partiet.

storybild

Özlem Cekic. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Asger Ladefoged)

Det siger hun til Politiken.

Udmeldelsen sker ifølge Cekic i protest mod den højdrejning i udlændingepolitikken, som SF har taget siden folketingsvalget.

»Vores veje er nødt til at blive skilt ad, for jeg kan ikke længere se mig selv i SF. SF har taget en højredrejning og glemt sit ståsted«, siger Özlem Cekic til Politiken.

Det er SF’s opbakning til regeringens nødbremse, som i »krisesituationer« også lukker grænsen for uledsagede flygtningebørn, der får Özlem Cekic til at tage det endelige opgør med partiet:

Ngo: Asylbørns fremtid bør ikke afgøres ved grænsen
Ngo: Asylbørns fremtid bør ikke afgøres ved grænsen

»For mig er det her forslag om, at man vil lukke døren for uledsagede flygtningebørn, simpelthen dråben, der får bægeret til at flyde over. Man vil lukke døren for flygtningebørn. Jeg kan ikke se mig selv i det fællesskab«, siger Özlem Cekic til Politiken.

Tilbage i januar 2016 slog SF-formand Pia Olsen Dyhr fast, at »antallet« - altså tilstrømningen af flygtninge til Danmark - betyder noget, hvis integrationen skal lykkes. Olsen Dyhr åbnede senere på året for, at SF kunne være med til at stramme udlændingepolitikken yderligere.

Udmeldingen fra Cekic kommer to dage før SFs landsmøde, som afholdes i Odense i weekenden. Forud for landsmødet har flere baglandsstemmer allerede råbt vagt i gevær og kritiseret partiets beslutning om at bakke op om nødbremsen.


LÆS OGSÅ: Regeringen vil afvise asylbørn ved grænsen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kontroversielle tweets blev...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx