Af - 29/03-17 15:09; Opdateret: 29/03-17 15:51

Søren Pind i royal svipser: - Det er højst upassendeSøren Pind i royal svipser: - Det er højst upassende

Søren Pinds påklædning var ikke helt efter bogen, da han i aftes var til royalt taffel på Christiansborg.

Bildstrecke im Grossformat »

Det var intet mindre end en royal brøler, da Søren Pind i aftes deltog i et gallataffel for det belgiske kongepar med en orden for meget på sit kjolesæt. Det mener i hvert fald en royal ekspert.

Pind til spørgsmålet om han er degraderet: Ha-ha-ha
Pind til spørgsmålet om han er degraderet: Ha-ha-ha

Da Uddannelses- og forskningsministeren ankom til middagen på Christiansborg, bemærkede kongehusekspert Peter Thygesen, som kommenterede begivenheden for TV 2, at Søren Pind både bar ridderkorset og den mere fornemme dannebrogsorden.

- Her har vi Søren Pind, som også er blevet Kommandør af Dannebrog - det er det, der hænger om halsen på ham. Men læg mærke til, at han også har beholdt ridderkorset. Det er højst upassende, Søren Pind. Man har ikke begge ordenerne på, sagde eksperten fra TV 2's studie.

Pinds fejl bestod altså i, at han bar begge sine ordener, selv om den ene 'oversteg' den anden. Kutymen er, at man så fjerner den gamle.

Trump solgte hatte ved sin indsættelse: Opdagede ikke KÆMPE bommert
Trump solgte hatte ved sin indsættelse: Opdagede ikke KÆMPE bommert

Søren Pind fik ridderkorset for to år siden, og i sidste uge modtog han, sammen med blandt andre finansminister Kristian Jensen, udnævnelsen til Kommandør af Dannebrog.

- Først bliver han ridder, så stiger han i graderne, og så skal man selvfølgelig aflevere det oprindelige. Han hamstrer, og det er ikke efter reglerne, Søren Pind, fastslog Peter Thygesen.

I marts sidste år fik ministeren sin første orden, da han blev udnævnt til ridder af æreslegionen - Frankrigs fornemste orden. Ridderkorset fik ham senere samme år, og i sidste uge modtog han altså så Dannebrogsordenen.

Statsminister i pinlig bommert under debat: Sad og spillede Pokémon
Statsminister i pinlig bommert under debat: Sad og spillede Pokémon

Hans ridderkors og den franske orden er hæftet sammen på en stang, og det var derfor, problemet opstod.

- Franskmændene var de første, der dekorerede mig - med æreslegionen. Dem kunne jeg ikke svigte. Problemet er, at den orden siden er blevet hæftet til ridderkorset med en temmelig uoverkommelig messingstang. Men jeg skal have det løst en af dagene, siger Pind til TV 2.

Ministeren havde dog sikret sig, at det var i orden for ham at bære begge ordener.

- Jeg tænkte: Hellere for meget end for lidt. Da jeg ankom, spurgte jeg ceremonimesteren, der var helt enig i dispositionen, siger Søren Pind til TV 2.

Kongehusekspert: Dronningen er pinligt berørt over prins Henrik
Kongehusekspert: Dronningen er pinligt berørt over prins Henrik

Gallamiddagen i aftes var til ære for det belgiske kongepar, som besøger Danmark fra tirsdag til torsdag i denne uge. De skal blandt andet besøge Dansk Industri, Cinemateket og Mary Fonden.

Kong Philippe og dronning Mathilde har været Belgiens regentpar siden 2013, da kong Philippes far kong Albert abdicerede.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Højesteret udviser LTF-medlem med...
bt.dk
Se de værste: Sigrid kritiserede...
bt.dk
DMI bekræfter rekord: Aldrig før har...
bt.dk
Stort dansk firma advarer: Svar ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx