26/08-14 07:54

Vestager afviser dagpengekritik: Flere kommer i arbejdeVestager afviser dagpengekritik: Flere kommer i arbejde

Beskæftigelsen stiger, og det skyldes regeringens reformer, siger økonomi- og indenrigsministeren.

storybild

(Billede: Polfoto)

Tusindvis af danskere finder vej til arbejdsmarkedet på grund af regeringens reformer, heriblandt den omstridte dagpengereform, lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Hun fremlægger tirsdag regeringens redegørelse over dansk økonomi, Økonomisk Redegørelse, og den melder om en positiv udvikling i beskæftigelsen. Derfor har hun svært ved at genkende den beskrivelse af det danske jobmarked, der anført af SF lige nu tegnes i medierne, skriver Børsen.

Regeringen forventer at flere får job i år
Regeringen forventer at flere får job i år

- Det er jo ikke prognoser eller krystalkugler. Det er statistik. I fem kvartaler er beskæftigelsen steget samlet set op mod 19.000 personer, siger Margrethe Vestager til avisen.

Hun er ikke bleg for at pege på regeringens reformer som grunden til de positive jobtal. Dermed tager hun samtidig afstand fra den massive kritik, der har været af dagpengereformen og dens konsekvenser.

- Vi begynder at kunne se, at den gode håndfuld af reformer, der skal være med til at sikre folk en plads på arbejdsmarkedet, begynder at virke. Det er ikke bare kommet af sig selv, siger hun til Børsen.

Udlændinge tog dagpenge med ud af Danmark
Udlændinge tog dagpenge med ud af Danmark

Regeringens finanslovudspil bliver ligesom Økonomisk Redegørelse fremlagt tirsdag.

Socialdemokraterne og De Radikale har i den forbindelse begge afvist at pille ved dagpengene, selvom både Enhedslisten og SF har opfordret til lempelser af reformen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx