Af Amalie Abildgaard - 03/09-17 19:03

Se den vilde video: Sjældent vejrfænomen rammer JyllandSe den vilde video: Sjældent vejrfænomen rammer Jylland

En såkaldt skypumpe har søndag været synlig i Jylland.

Skypumpe i Sæby

Video: Lene Haubro

Kraftige byger over Vendsyssel i Nordjylland gav både regn, torden og hagl - og en skypumpe. Det skriver TV2 Nord.

Mens nogle steder i Danmark har nydt godt af sensommervejr, har andre steder taget hul på efteråret med torden og hagl og sågar en skypumpe. Særligt det nordjyske vejrbillede har været ramt søndag formiddag af vildt vejr.

Over 100 lyn slog søndag morgen og formiddag Vendsyssel og Kattegat, i følge TV2 vejrets oplysninger, og nedbøren, der fulgte med uvejrscellen gav, da den kom ind over land, både kraftig regn og voldsomme mængder hagl af sig.

Allermest spektakulært var dog den skypumpe, der opstod i vandet ud for Sæby i det østlige Vendsyssel. TV2 Nord har modtaget mange videoer og billeder fra lokale, der var vidne til skypumpe. BT har med tilladelse fra beboerne fået lov at bruge nogle af dem.

Ifølge TV2 Vejrets meteorolog Thomas Mørk, kan andre med fordel åbne øjnene og kigge efter skypumper i forbindelse med de byger, der resten af dagen fortsat vil drive ind over Vendsyssel.

»Vi har noget vejr, der er oplagt til skypumper. Der er vindmæssigt ret stille, luften er lun og atmosfæren er ustabil,« fortæller Thomas Mørk til TV2 Nord.

Skypumper er de berømte og berygtede tornadoers lillebror, men de bliver her i Danmark - heldigvis - aldrig så kraftige, at de kan udrette stor skade.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Silas Holst om forhold til...
bt.dk
Nyslået Jokermillionær: Jeg får ikke...
bt.dk
Advarer USA og Kina: I ender med at...
bt.dk
17-årig kæmper for sit liv efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx