Af - 05/02-14 07:00

V om Eurovision-afpresning: UsmageligtV om Eurovision-afpresning: Usmageligt

Det er unfair, at det skal være de københavnske skatteydere, der skal være med til at betale for, at der ikke er styr på økonomien i forbindelse med Eurovision på Refshaleøen, raser Venstre.

storybild

Overborgmester i København, Frank Jensen (S), da det sidste år blev afgjort, at Danmark skal være vært for Eurovision-finalen i 2014. (Billede: Polfoto)

Det møder hård kritik, at det DR-hyrede selskab bag afholdelsen af Eurovision på Refshaleøen i København truer med at flytte arrangementet, hvis der ikke bliver givet en ekstrabevilling på 13 millioner kroner.

Sådan lyder det fra Jens-Kristian Lutken, Venstres kulturordfører og medlem af Københavns Borgerrepræsentation, der skal bidrage med en tredjedel af de 13 millioner.

Kræver 13 mio.: DR truer  med at flytte Eurovision
Kræver 13 mio.: DR truer med at flytte Eurovision

- Det er ganske enkelt usmageligt at DR vil være bekendt at præsentere de københavnske skatteydere for en så stor ekstraregning kort tid før Eurovision, det er stationens eget ansvar at få arrangementet til at hænge sammen økonomisk, siger han.

Quiz: Så lidt ved værterne om Eurovision
Quiz: Så lidt ved værterne om Eurovision

DR bør betale
Han mener ikke, at det er kommunen, regionen og Wonderful Copenhagen, der er de tre parter, der tilsammen skal smide ekstra penge på bordet.

- DR må selv finde pengene til afholdelse af Eurovision, det er ikke københavnerne der skal hænge på en så stor ekstraregning, siger Jens-Kristian Lutken.

Nicolaj Kopernikus i grand prix-ups: Pis os!
Nicolaj Kopernikus i grand prix-ups: Pis os!

- Jeg måtte lyve over for meget nære veninder
- Jeg måtte lyve over for meget nære veninder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx