Af - 29/04-15 19:08

- Jeg har selv været socialt udsat og manglet et skub- Jeg har selv været socialt udsat og manglet et skub

Den 18. juni hædres 10 ildsjæle med Fællesskabsprisen. Blandt de nominerede er Yuyu Matova, der med en baggrund som socialt udsat har dedikeret sig til at hjælpe unge i samme situation.

storybild

Yuyu Matova lærer Fredericias udsatte unge at udtrykke sig konstruktivt gennem rapmusikken. (Billede: Privatfoto)

Som en borger i et godt samfund skal man også give noget af sig selv til andre, mener 29-årige Yuyu Matova, der er blandt de nominerede til Fællesskabsprisen i år.

Med initiativet ‘Rap i kæften’ tager han hånd om Fredericias udsatte unge i en musikalsk workshop, som har til formål at lære byens unge en positiv og konstruktiv måde at udtrykke sig på.

- Vi lærer de unge, hvordan de udtrykker sig konstruktivt i stedet for destruktivt. Jeg har selv været socialt udsat og i samme situation, hvor jeg manglede en hånd, der kunne skubbe mig videre, og en der sagde: ‘Du har faktisk kvaliteter til at gøre det, du vil med dit liv’, siger Yuyu Matova og fortsætter:

- Så det prøver jeg at gøre. Jeg kan ikke redde alle i verden, men jeg kan give dem et skub i den rigtige retning.

Yuyu Matova har svært ved at se ‘Rap i kæften’ som et arbejde. Det er en blanding mellem arbejde, hobby og livsstil, siger han.

- Vores brugere er primært i alderen 13-25 år, men rap er for alle og kan skabe et fællesskab i alle aldersgrupper. Det er fantastisk.

Yuyu Matova understreger, at det ganske vist er ham, der er ansigtet udadtil på rap-projektet, men han kunne ikke gøre det uden de syv andre, der er en del af projektet.

- Det har kørt i to år, og vi er otte tilknyttet med 4-5 mennesker som faste ansigter udadtil. Det handler meget om dialog. Behersk din rap og lær at beherske dig selv, siger Yuyu Matova.

LÆS OGSÅ: 14 blodpropper og et hjerte af guld: Helle vil bare hjælpe andre

LÆS OGSÅ: Broderens død gav Charlotte 776 nye søskende

LÆS OGSÅ: 35 mennesker yder unik indsats for Københavns hjemløse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx