Af - 27/04-15 16:56; Opdateret: 27/04-15 17:34

Opråb fra kendt blogger: Stop intimbarbering i fællesbadet nu!Opråb fra kendt blogger: Stop intimbarbering i fællesbadet nu!

Hyggelig tur i svømmehallen med børnene endte knapt så hyggelig.

Bildstrecke im Grossformat »

Tidligere har Cana Buttenschøn vist sin mave frem, da hun gerne ville sætte fokus på, hvordan de fleste kvinder ser ud efter en graviditet.

En søndagstur i svømmehallen med to glade drenge under armen, hvor smilet var stort og humøret højt, blev straks ændret, da Cana Buttenschøn skulle vaske sig efter svømmeturen sammen med sine børn.

En mor havde nemlig valgt at barbere sig godt og grundigt, mens hendes to børn stod ved siden af hende.

- Kan det virkelig være rigtigt, at det skal til? Jeg var helt lamslået, da jeg oplevede i episoden. At barbere ben er lidt mærkeligt, men fair nok hvis hun ikke lige havde nået det. Men da hun begyndte at intimbarbere sig, synes jeg, det var for meget, siger 28-årige Cana Buttenschøn til metroxpress.

På sin blog mortilto.dk har hun beskrevet episoden således:

- Hendes tilsyneladende ubarberede ben fik sig lige en ordentlig tur, imens jeg tænkte, at hun sørme måtte have haft travlt derhjemme, siden hun ikke havde nået lige at ordne det hjemmefra. Stakkels kvinde. Lige indtil hun også begyndte, ufortrødent, at fjerne de lange trussekantstjavser.

- Hun barberede sig i skridtet. I ved sådan med godt spredte ben, foroverbøjet og fuld hammer på skraberen, lige der under den midterste bruser i fællesbadet, med sine egne drengebørn ved sin side og mine lige overfor, skriver Cana Buttenschøn, der er gift med musikeren Thomas Buttenschøn, på sin blog mortilto.dk og fortsætter:

- Jeg var – og er – målløs! Havde hun ikke haft sine børn med sig, havde jeg formentlig smidt hende en lille hentydede joke, om at vi da måtte håbe at svømmehallens afløb kunne klare sådan at få en halv islandsk sweater dynget ned over sig. Men nu var hun desværre ikke alene af sted, så jeg holdt min mund. Sammenklemt, hårdere end Kong Salomons døtres kyskhedsbælter.

Cana Buttenschøn, der er mor til Jens og Peter, valgte altså ikke at sige noget til kvinden, og det kunne hun ikke drømme om lige præcis i den situation.

- Når hun har sine børn med, så vil jeg ikke sætte hende i forlegenhed, da det også ville gå ud over dem. Og det mener jeg ikke, at jeg har nogen berettigelse til overfor andre. Jeg ved nemlig ikke præcis, hvordan reglerne er i den svømmehal. Derfor skal jeg ikke være nogen politibetjent, siger Cana Buttenschøn til metroxpress.

Men hele situationen er noget, som hun ikke bryder sig om. Derfor maner hun nu til kamp for, at kvinder tager mere hensyn i fællesbadet.

- Måske er det bare mig der er snerpet, men jeg gider faktisk ikke træde rundt i andre kvinders afbarberede kussehår! Endnu mindre, gider jeg sætte min baby i det. Jeg synes det er ulækkert og uforskammet og jeg håber, at I – hvis jeg ikke er helt afsporet – vil dele indlægget, til kamp mod kropsbarbering og kussehår i badevandet, i fællesbadet.

- Hvis det er så vigtigt at få fjernet kropsbehåringen inden svømmeturen, så fiks det hjemmefra og lad søndag formiddag i svømmehallen være en kærlighedsfest, frem for en se-mig-jeg-er-glatbarberet-fest, lyder det fra Cana Buttenschøn på sin blog mortilto.dk.

Du kan læse meget mere om Cana Buttenschøns blog her.

LÆS OGSÅ: Kvinde, vær stolt af din krop: Sådan ser min mave ud efter to graviditeter

LÆS OGSÅ: Ærlig hustru: Sådan er livet med en hiv-smittet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx