Af - 07/10-16 06:41

Din skyr er måske ikke så sund, som du trorDin skyr er måske ikke så sund, som du tror

Spiser du skyr for at tabe dig? Så bør du måske lige tjekke dette.

storybild

Billede af en portion skyr med frugt. (Billede: Scanpix/bax Lindhardt)

Mange danskerne har de senere år fået smag for det magre mejeriprodukt skyr, som er blevet synonym med proteiner og sundhed. Ikke mindst blandt folk, der gerne vil tabe sig eller opbygge muskelmasse.

Men ser man nærmere på næringsindholdet på de mange forskellige skyr-produkter, som sælges ude i butikkerne, vil man kunne se, at netop det med sundheden nok mest af alt er et spørgsmål om definition.

Forskning: Derfor er din morgenkaffe nyttesløs
Forskning: Derfor er din morgenkaffe nyttesløs

Med tiden er der nemlig kommet mere og mere skyr tilsat frugtsmag og sukker. Og netop sukker er som bekendt med til at øge kalorieindtaget.

Flere af de sødeste typer skyr med frugtsmag indeholder således over 80 kalorier per 100 gram, hvilket er næsten dobbelt så mange kalorier som i 100 gram sodavand, skriver Ritzau Fokus.

Åh nej: Kaffe kan snart være forsvundet fra jorden
Åh nej: Kaffe kan snart være forsvundet fra jorden

Dog er skyr stadig meget mere næringsrig end sodavand, lyder det fra Sara Elisabeth Eriksen, der er adjunkt ved Det Sundhedsfaglige og Teknologiske Institut på Professionshøjskolen Metropol.

- Der er stadig et lavt indhold af fedt og et højt indhold af protein, men der er flere kulhydrater i form af tilsat sukker, og derfor vil det også medføre et forøget kalorieindtag, siger Sara Elisabeth Eriksen til Ritzau Fokus.

Derfor er morgenmaden dagens vigtigste måltid
Derfor er morgenmaden dagens vigtigste måltid

I flere af varianterne har mejeri-producenterne som alternativ skiftet sukker ud med sødemiddel, hvilket er lig med betydeligt færre kalorier. Dog er det ikke alle forbrugere, der er lige vilde med kunstige sødemidler. Men det er der råd for.

- Hvis man som forbruger vælger den helt neutrale udgave af skyr, så kan man selv tilsætte rosiner, honning eller mysli, så man ved, præcist hvad man får, lyder rådet fra Sara Elisabeth Eriksen.


LÆS OGSÅ: Den bedste snack kræver kostfibre

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx