Af Heidi Pedersen - 03/05-18 22:48

Sådan kan du blive en bedre naboSådan kan du blive en bedre nabo

Ny kampagne skal sørge for, at danskerne lærer deres naboer at kende.

storybild

Fra mandag d. 7. maj, kan du downloade Hjerteforeningens gå-app Min gå-app, hvor du kan udfordre dine naboer til gåture i nabolaget.

Hjerteforeningen og den sociale bevægelse 'Fucking Flink' opfordrer i en ny kampagne danskerne til lære deres naboer bedre at kende.

»Gode naboer er vigtige for den daglige trivsel og generelle livskvalitet, og for at vi har et tilhørsforhold. Der kan være mange situationer i dagligdagen, hvor det er mere oplagt at banke bo hos naboen, end at ringe til en ven. Hvis vi i forvejen kender lidt til hinanden, er det ikke så svært at bede om hjælp,« siger seniorkonsulent, Anne Sofie Bæk-Sørensen fra Hjerteforeningen.

Kampagnen skydes i gang i næste uge, og de to initiativtagerne opfordrer bl.a. danskerne til at invitere deres nabo på en gåtur i nabolaget.

»Der er undersøgelser, som viser, at social isolation øger risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom. Derfor vil vi gerne skabe en anledning til, at folk kommer i kontakt med hinanden, og hvorfor ikke starte med at invitere på en gåtur,« siger Anne Sofie Bæk-Sørensen.

Hver fjerde kender ikke naboens navn: 'Det betyder noget'
Hver fjerde kender ikke naboens navn: 'Det betyder noget'
Går man en tur, er det nemlig nemmere at tale med hinanden, end hvis man f.eks. sidder overfor hinanden ved et bord.

»Det er en god aktivitet, som rigtig mange kan være med til, « siger hun og understreger, at det er godt for både mental og fysisk sundhed.

På hjemmesiden www.Idoflink.dk kan du nu tilmelde dig udfordringer, aktiviteter og konkurrencer, der gør det let for dig at blive den nabo, du selv gerne vil have.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Inga flyttede fra Danmark for 40 år...
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx