Af Lars Sejr - 29/10-15 16:32

Flygtninge skiller blå partier fra udlændingeaftaleFlygtninge skiller blå partier fra udlændingeaftale

Dansk Folkeparti presser på for at få flygtninge omfattet af stramninger i regler om familiesammenføring.

storybild

Martin Henriksen (DF) og Inger Støjberg (V). (Billede: Polfoto/arkiv)

Partierne i blå blok nærmer sig en aftale om at stramme udlændingereglerne på fem områder.

Men der er dog fortsat enkelte knaster tilbage i forhandlingerne. Blandt dem er spørgsmålet om, hvorvidt flygtninge skal omfattes af stramninger i reglerne for familiesammenføring.

Det fortæller Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen, efter at de blå partier torsdag var til møde hos udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

- Der er nogle udmærkede forslag på bordet, men det er problematisk, hvis flygtninge ikke omfattes af stramningerne i reglerne for familiesammenføring. Det er dem, der står for den største stigning i tilstrømningen, siger Martin Henriksen.

Hollandsk satire: Tag til Danmark, flygtninge!
Hollandsk satire: Tag til Danmark, flygtninge!

Både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance presser også fortsat på for at få strammet kravet til selvforsørgelse yderligere, hvis man ønsker permanent ophold.

Der tegner sig dog en enighed på flere punkter, og forventningen er, at en aftale måske allerede kan lande i weekenden eller alternativt i næste uge.

Parterne ser eksempelvis ud til at kunne blive enige om, at flygtninge selv skal betale for transporten i forbindelse med familiesammenføring og ikke skal kunne rejse på ferie i hjemlandet.

Tirsdag aften røg Socialdemokraterne som det sidste parti fra rød blok ud af forhandlingerne efter uenighed om regeringens lavere integrationsydelse til flygtninge.

Sverige venter eksplosion i antal asylansøgere
Sverige venter eksplosion i antal asylansøgere

Dermed skal udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) kun arbejde på enighed mellem partierne i blå blok.

Ud over den lavere integrationsydelse, strammere regler for familiesammenføring, egenbetaling for transport ved familiesammenføring og sværere adgang til permanent ophold lægger Inger Støjberg også op til, at kvoteflygtninge skal udvælges ud fra deres såkaldte integrationspotentiale.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Direktør lod tidligere escortpige...
bt.dk
DRs 'chefredaktion' er vokset fra 15...
bt.dk
Topdirektør tog på stripklub på...
bt.dk
Kvinde dræbt i trafikulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx