Af Julie Laurs Bundgaard - 03/12-17 19:22; Opdateret: 03/12-17 20:28

Dansk hospital har ikke råd til julepynt - nu griner alle af deres kreative løsningDansk hospital har ikke råd til julepynt - nu griner alle af deres kreative løsning

Sygeplejersker på Horsens Regionshospital var kede af, at der ikke var råd til julepynt - så de tog sagen i egen hånd.

storybild

Bare fordi man er indlagt på sygehuset, skal man ikke snydes for julestemning. Det mener et par sygeplejersker på Regionshospitalet Horsens i hvert fald. Derfor har de taget kreative midler i brug, for at lave et juletræ til deres afdeling.

På Horsens Regionshospital er der ikke afsat penge til køb af julepynt. Det synes sygeplejerskerne Lima Darvis og Marie Brinch, der arbejder på lungemedicinsk afdeling, er rigtig ærgerligt, og derfor besluttede de sig på en stille nattevagt for at gøre noget ved den manglende julepynt.

»En af vores kollega havde tagget os på et billede af et juletræ, der var pyntet med latexhandsker. Hun mente det i sjov, men vi besluttede os for at gøre alvor ud af det, så vi begyndte at sidde og puste latexhandsker op og lave det om til et juletræ,« siger 25-årige Lima Darvis.

Lima Darvis (tv) og Marie Brinch synes ikke, at deres patienter skal gå glip af julehyge og decemberstemning. Derforhar de labet et alternativt juletræ ud af latexhandsker. Foto: Privatfoto (Billede: Privatfoto)

Derudover har de på afdelingen en kasse med pantflasker, som de dagen forinden havde købt en sparsom mængde julepynt for i et forsøg på at skabe en smule julestemning på afdelingen.

»Alle besparelserne går ud over patienterne, og det er virkelig ærgerligt. Jeg synes ikke, de skal snydes, bare fordi de er indlagt. Patienterne på vores afdeling er meget syge, og det er slemt nok i sig selv - de skal ikke ovenikøbet være afskåret fra julehyggen i december måned,« siger Lima Darvis, der mener, at en smule julestemning kan gøre noget rigtig godt for patienternes psyke.

Det noget alternative latexhandske-juletræ er blevet positivt modtaget blandt patienterne, der roser de to sygeplejersker for deres kreativitet.

»Patienterne griner, når de ser træet. Forhåbentligt kan det være med til at skabe noget julestemning - hvis ikke kan vi i hvert fald give folk et godt grin og et smil på læben,« siger den 25-årige sygeplejerske.

Pynten på juletræet er købt for flaskepant. Foto: Privatfoto

Inspiration til andre

Lima Darvis og Marie Brinch har delt et billede af deres juletræ på en privat Facebook-gruppe for danske sygeplejersker - her er opslaget blevet liket mere end 650 gange og delt og kommenteret.

De to sygeplejersker har endda inspireret andre hospitaler rundt omkring i Danmark til at gøre samme.

»Sjællands Universitets Hospital har lavet et opslag på gruppen, hvor man kan se, at de har lavet et lignende juletræ - det er fedt, at der er andre, der vil være med til at sprede en smule julestemning rundt omkring på landets hospitaler,« siger Lima Davis.

Foto: Lima Darvis

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

47 Fakta-butikker dømt til at lukke:...
bt.dk
Advarer mod aggressiv og smitsom...
bt.dk
’Ellie Goulding vækker de vildeste...
bt.dk
Lastbilchauffør død efter fald
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx