Af Julie Laurs Bundgaard - 20/11-17 14:15; Opdateret: 20/11-17 15:16

Johanne Schmidt-Nielsen får rystende beskeder efter sød nyhed: 'Ækelt og modbydeligt'Johanne Schmidt-Nielsen får rystende beskeder efter sød nyhed: 'Ækelt og modbydeligt'

storybild

(Billede: Jens Nørgaard Larsen)

Fredag oplyste Enhedslistens tidligere politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen på sin Facebook-profil, at hun er gravid. Nyheden blev delt vidt og bredt og har afledt mange lykønskninger, men også en række ubehagelige kommentarer på sociale medier.

Det skriver Berlingske.

En af dem, der er studset over de hadske og upassende kommentarer til Johanne Schmidt-Nielsens graviditet, er TV 2-journalisten Sebastian Goos, der har delt en række eksempler på sin Twitter-profil.

'Rotter yngler.. intet nyt der,' er blandt kommentarerne, som ligger offentligt tilgængeligt på sociale medier.

En anden skriver:

'Stakkels barn og stakkels hjerneløse far.. Kan du ikke godt udvide dit forsvindelsesnummer fra Folketinget til fra jordens overflade?'

'Det var aldrig forekommet i de gamle dage at hun var blevet gravid. Der tvangssteriliserede man jo de evnesvage,' er også en af kommentarerne.

De fem kommentarer, som Sebastian Goos har fundet frem, er dog langt fra de eneste eksempler. Laver man en søgning på Facebook, skal man ikke lede længe, før man støder på ubehagelige kommentarer.

'Spær døre og vinduer til, frem med korsene og hvidløgene, venner. En ny satan-yngel er på vej!'

'Medmindre sæddonoren er helt tom i låget, kan man da trøste sig med at hendes avl kun kan blive halvt så dum som hun er,' er bare få af de kommentarer, der florerer.

Både Facebook-brugere og flere af Johanne Schmidt-Nielsens kollegaer fra Folketinget har i løbet af weekenden taget skarp afstand fra de hadske kommentarer.

'Kære alle! Jeg har læst et kort udsnit af kommentarerne på denne tråd. Jeg må indrømme at jeg er DYBT RYSTET. Jeg forstår på INGEN måde, hvordan I kan finde på at skrive så nedladende kommentarer,' skriver en bruger på Facebook.

Også Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, er chokeret over den hårde tone på sociale medier:

'Det her... Det er simpelthen så ækelt og modbydeligt, at jeg ikke kan beskrive det. STORT tillykke til min dygtige og søde kollega, Johanne!'

'Bliver vred på Johannes vegne og bekymret for vores demokrati, hvis vi ikke højner niveauet. Tillykke med bebsen,' skriver SFs formand, Pia Olsen Dyhr, på Twitter.

Johanne Schmidt-Nielsen venter en datter med sin kæreste, Casper Hyldekvist, som i forvejen har to børn fra et tidligere forhold. Parret bor sammen i en villa i Valby.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Palle tvunget til at aflyse: Boksere...
bt.dk
Telia-boss begræder kundeflugt: 'Det...
bt.dk
Flere biler i voldsomt trafikuheld:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx