Af Bo Norström Weile - 01/09-14 07:58

DF, EL og SF: Regeringen sylter voldsramteDF, EL og SF: Regeringen sylter voldsramte

Når ansatte kommer til skade på jobbet, er det arbejdsgiverens ansvar. Men ikke hvis skaden skyldes vold eller uforsvarlige handlinger begået af skolelever, psykisk syge eller demente ældre.

storybild

Retsordfører Peter Skarup (DF) mener, at regeringen sylter ansatte, der kommer til skade på jobbet. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Det skriver Avisen.dk.

Mange socialpædagoger, skolelærere, sygeplejersker og sosu'er kommer i klemme - og har svært ved at få fuld erstatning.

Problemet vokser, men regeringen gør ingenting, lyder kritikken fra Socialpædagogernes Landsforening, FOA og Danmarks Lærerforening, der tilsammen repræsenterer over 300.000 offentligt ansatte.

- Problemet har været sat på dagsordenen flere gange, men vi er ikke kommet et skridt videre, siger Per Griger-Rene, der er konsulent i FOA til Avisen.dk.

En aktuel dom fra Østre Landsret har endnu engang fremhævet problemet. Som Avisen.dk har beskrevet, tog det ni år for en kvindelig skolelærer at få erstatning for en stærkt invaliderende skade, som opstod, fordi en 10-årig dreng i kådhed sprang op på ryggen af hende.

Dansk Folkeparti og Enhedslisten har i fællesskab lavet et beslutningsforslag til Folketinget, som pålægger regeringen at finde ud af, hvordan offentligt ansatte sikres adgang til erstatning.

Men forslaget nåede aldrig til afstemning i sidste folketingsår, og er derfor forældet.

Retsordfører Peter Skarup (DF) mener, at regeringen har syltet sagen, og vil nu genfremsætte beslutningsforslaget.

- Det vil være oplagt at inddrage i finanslovsforhandlingerne. Vi skal have taget hul på den her sag. Jeg er helt enig med fagforbundene i, at vi har ventet længe nok, siger han til Avisen.dk.

Enhedslistens Pernille Skipper er stærkt utilfreds med, at hverken Justitsministeriet, Indenrigsministeriet, Socialministeriet eller Beskæftigelsesministeriet vil kendes ved problemet.
"Ministerierne bliver ved med at kaste aben rundt mellem hinanden, det er rent ud sagt skide irriterende," siger retsordføreren til Avisen.dk.

SF vil nu have justitsminister Karen Hækkerup (S) ind i sagen.

- Det er jo fuldstændig urimeligt, at man passer sit arbejde, og så skal være ringere stillet en de mennesker, som bliver slået ned på gaden. Mange af de her sager trækker jo ud i årevis, så vi bliver nødt til at se på, hvordan vi får en smidigere proces og en ordentlig forsikring for de her mennesker, siger Karina Lorentzen Dehnhardt, som er formand for Retsudvalget til Avisen.dk.

Justitsministeriet oplyser dog over for Avisen.dk, at der ikke er planer om en særlig erstatningsretslig beskyttelse for offentligt ansatte, men henviser spørgsmål herom til Beskæftigelsesministeriet.

Avisen.dk har uden held forsøgt at indhente en kommentar fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

LÆS OGSÅ: Forsker: Danske kvinder er ikke mest udsat for vold

LÆS OGSÅ: Frisørsalon: Gratis klipning til voldsramte kvinder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Babylykke: Dansk minister er blevet far
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Ny type lufthavnskontrol: 18...
bt.dk
Janni om tv-program: Konflikterne er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx