Af - 04/04-14 09:00

Regler for hjælp til børn savner stadig kendskabRegler for hjælp til børn savner stadig kendskab

Lærere, pædagoger og andre, der arbejder med børn, har efter seks måneder stadig manglende viden om de regler, som skal sikre, at udsatte børn får hjælp.

storybild

Overgrebspakken skal sikre børn hurtig hjælp. (Billede: Polfoto/Modelfoto)

Selvom regeringens 'overgrebspakke' har været gældende lov siden 1. oktober, er det stadig småt med kendskabet til de nye regler for, hvordan kommunerne og eksempelvis lærere og pædagoger skal reagere på børn med problemer. Det anerkender Ankestyrelsen efter en undersøgelse af kendskabet til reglerne blandt faggrupper som lærere, socialpædagoger og sundhedsplejersker.

- Vi har allerede kørt kampagne, men vi skal stadig lære folk, hvad deres pligt er, når børn og unge har det svært. Der er stadig behov for masser af information, siger kontorchef i Ankestyrelsen, Henrik Horster.

Med overgrebspakken blev der blandt andet stillet krav om, at kommunerne maksimalt må bruge 24 timer på at vurdere, om en underretning er så alvorlig – for eksempel ved mistanke om vold mod eller misbrug af et barn – at der skal handles øjeblikkeligt.

Alligevel svarer over halvdelen, at de ”Indimellem” er i tvivl om, hvorvidt de skal underrette kommunen i en sag om et barn, der ikke har det godt, mens 14 procent er det ”Altid” eller ”Ofte”. Samtidig kan kun en tredjedel svare rigtigt, når de bliver stillet faktuelle spørgsmål om reglerne.

Og det bør der gøres noget ved, mener Børns Vilkår:

- Det her bør give anledning til at informere noget kraftigere lokalt, så alle får kendskab til reglerne, siger formand Per Larsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx