21/08-15 17:40

Sygeplejersker anlægger injuriesag mod anklagerSygeplejersker anlægger injuriesag mod anklager

Efter at anklagemyndigheden har nægtet at trække anklagers udtalelse tilbage, går sygeplejerskerne nu i retten

storybild

(Billede: Polfoto)

Dansk Sygeplejeråd har taget kontakt til en advokat for at indlede injuriesag mod den sydsjællandske anklager Jeanette W. Andersen for hendes kontroversielle udtalelser om sygeplejerskers drab.

Det oplyser Dansk Sygeplejeråd fredag i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at anlægge en injuriesag kommer, efter at anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tidligere fredag afviste at trække anklagerens udtalelse tilbage.

Jeanette W. Andersens udtalelse faldt i et interview i TV2 efter et retsmøde i sagen om en sygeplejerske fra sygehuset i Nykøbing Falster, der er sigtet for at have dræbt flere patienter.

Her udtalte anklageren, at "det ikke er usædvanligt, at sygeplejersker kan finde på at tage livet af patienter".

Drabssigtet sygeplejerske: Mit liv er revet itu
Drabssigtet sygeplejerske: Mit liv er revet itu

Udtalelsen har krænket Dansk Sygeplejeråd, men anklagerens chef, Henriette Rosenborg Larsen, har i et brev meddelt, at udtalelsen ikke er ulovlig. Der er ikke tale om strafbare injurier, mener anklagemyndigheden.

Men det er sygeplejerskernes fagforening lodret uenig i.

- Jeanette W. Andersens udtalelse er langt over grænsen og en grov mistænkeliggørelse af alle sygeplejersker, siger sygeplejerskernes formand, Grete Christensen.

Ifølge hende generaliserer anklageren med sin udtalelse hele faggruppen.

- Sådan en påstand kan vi ikke lade stå uimodsagt. Når ordene ovenikøbet kommer fra en offentlig anklager, kan de risikere at underminere den tillid, som sygeplejersker har opbygget gennem generationer, og som vi er dybt afhængige af i vores daglige arbejde, siger Grete Christensen.

Anklagemyndigheden oplyste fredag, at Jeanette W. Andersen blot havde henvist til en forskningsartikel, som fortæller om drab udført af sundhedspersonale over hele verden. Udtalelsen handlede ikke om, hvor meget af den slags der sker i Danmark, hed det.

LÆS OGSÅ: Plejere dømt for at lade mand ligge i havedam

LÆS OGSÅ: Flere dødsfald efterforskes i sygeplejerskesag

LÆS OGSÅ: Sigtelse: Sygeplejerske begik drab allerede i 2012

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx