Af - 09/12-15 08:12

Får vi hvid jul? Her er den endelige domFår vi hvid jul? Her er den endelige dom

DMI har netop udsendt den sidste prognose for vejret i resten af december. Her forklarer de, hvorfor der er et lille håb.

Bildstrecke im Grossformat »

Der er rigtig mange, som håber på, at vi får en hvid jul. Det er som om, det ikke rigtigt er jul, hvis landskabet er dækket af brune blade og vandpytter frem for knasende og hvid sne.

Men december har ind til videre været meget mild. Og meget tyder på, at plusgrader og regnvejr også bliver virkeligheden resten af 2015 og dermed også i den danske jul.

Glem flæskesteg og and: Arthur mæsker sig i delfin til jul
Glem flæskesteg og and: Arthur mæsker sig i delfin til jul

- Foreløbig er der ikke meget, der tyder på, at dette ændres, eller at vi får hvid jul. Resten af julemåneden vil vi derfor fortsat generelt få mildt, blæsende og vådt vejr, skriver DMI i en prognose for resten af måneden, som de netop har lagt på deres hjemmeside.

Alligevel vil de ikke udelukke hvid jul fuldstændigt.

Der er nemlig mulighed for, at der i perioder kommer relativ kold luft ind over landet fra nord. Og det kan, hvis vi er heldige, ramme juledagene.

- Det er usandsynligt, men ikke udelukket, at vi kan få en omgang sne - selv i den milde periode, som vi står over for nu.

Julepynt af Bente og Lars går viralt - se det søde hjerte her
Julepynt af Bente og Lars går viralt - se det søde hjerte her

- Men det kræver ekstrem timing, hvis sneen skal ramme lige præcis i juledagene. Chancen for en hvid jul må derfor siges at være meget lille.

DMI vurderer generelt, at vi nok får en meget mild måned med omkring tre grader over den normale temperatur og nogle steder op mod det dobbelte af normal nedbør.

LÆS OGSÅ: Nikolaj Steens opsang storhitter på Facebook: Men vent lidt før du deler

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx