15/05-14 22:35

Johanne klar til årsmøde: Det skal være slut med al den snak om vækst og produktivitetJohanne klar til årsmøde: Det skal være slut med al den snak om vækst og produktivitet

Fredag begynder Enhedslistens årsmøde. Partiets frontfigur vil bruge sin tale på at gøre op med politikeres snak om vækst og produktivitet.

storybild

Politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen og resten af Enhedslisten holder årsmøde i bededagsferien. (Billede: Polfoto/arkiv)

Når Enhedslisten senere i dag åbner dørene til jubilæumsårsmødet i Øksnehallen på Vesterbro, vil den politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (EL) i sin tale til de delegerede sætte et direkte angreb ind mod regeringen og den herskende økonomiske tankegang både på tinge og i det omgivende samfund, skriver Politiken fredag.

Nemlig tanken om, at der altid skal skabes mere vækst og produktivitet i alle samfundets krinkelkroge. Den tanke skal stoppes, siger venstrefløjspartiet.

Denne partileder vil vi helst drikke øl med
Denne partileder vil vi helst drikke øl med

- Der er behov for et grundlæggende opgør med vækstideologien. Ideen om, at vi hvert år skal arbejde, producere og forbruge stadig mere, end vi gjorde året før, har spillet fallit. For det første kan vores klode ikke holde til det, og for det andet kan man spørge sig selv, om det virkelig er konstant vækst, der skaber gode liv, siger Johanne Schmidt-Nielsen til Politiken fredag.

Hun kritiserer regeringen, når den aftaler den ene vækstplan efter den anden med de borgerlige partier og sætter økonomer i Produktivitetskommissionen til at beregne, hvordan virksomhederne og den offentlige sektor kan blive stadig mere effektive og produktive.

Stor debat i Enhedslisten: Vil smide kommunister ud
Stor debat i Enhedslisten: Vil smide kommunister ud

- Alt for mange børnefamilier er i dag ved at knække midt over af stress, fordi de skal arbejde så meget. Kunne man ikke prioritere mere tid til vores børn og den del af vores liv, der ligger uden for arbejdslivet?

Adspurgt, om mindre vækst ikke vil føre til færre arbejdspladser, mindre i løn og generelt mindre velstand, svarer Johanne Schmidt-Nielsen:

- Det er ingen naturlov. Men målet for os i den rigeste del af verden bør ikke være lønstigninger. Det på tide, at vi diskuterer, om vi ikke skulle gå en helt anden vej.

Kilde: Politiken

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensberømt ø lukker
bt.dk
Økonomer: Nu bliver boligfesten...
bt.dk
Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
Her er sidste deltager i 'Toppen af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx