Af Fie West Madsen - 09/09-17 18:52

10.000 mennesker løber over Storebælt: Forvent ekstra rejsetid i mange timer10.000 mennesker løber over Storebælt: Forvent ekstra rejsetid i mange timer

Lørdag løber godt 10.000 mennesker over den 17 kilometer lange Storebæltsbro som en del af Broløbet 2017, og det betyder samtidig, at man aftenen igennem må forvente længere rejsetid over broen.

storybild

Mere end 10.000 mennesker løber lørdag over Storebæltsbroen fra Nyborg til Korsør som den del af Broløbet 2017, og det betyder samtidig, at der er en del mindre plads til bilerne. Her ses et oversigtsbillede fra Broløbet i 2011.  (Billede: Evan Hemmingsen)

Siden klokken 14 er al trafik over Storebæltsbroen blevet afviklet i to spor med såkaldt dobbeltrettet trafik, forklarer kommunikationschef hos Storebælt, Lene Gebauer Thomsen.

»Lige for fem minutter siden kunne jeg se den første bil mod Sjælland, og situationen er den, at der er en vejbane pr. retning, og man må køre 80 km/t som på landevej. Trafikken kører fornuftigt, og folk kører det, der er varslet lige nu,« forklarer kommunikationschefen og tilføjer, at der ved løbets start hverken er kø eller tæt trafik.

Situationen kan dog ændre sig løbende, og generelt råder man bilister, der skal over broen, til at forvente en noget længere rejsetid på strækningen som konsekvens af Broløbet.

»Det er svært præcis at sige, hvor meget længere turen bliver, men vi har skrevet, at folk skal forvente længere rejsetid. Du må normalt køre 110 km/t, og nu må du køre 80 km/t  i 17 kilometer. Det regner også, så folk sætter måske hastigheden ned, og hvis der kommer flere biler nu, så tager det også ekstra tid. Men som det er nu, ser trafikken fornuftig ud,« siger Lene Gebauer Thomsen.

Der vil være dobbeltrettet trafik over Storebæltsbroen frem til klokken 22, hvor man igen forventer, at trafikken vil være normal.

Startsskuddet til Broløbet, der starter i Nyborg og slutter i Korsør, gik klokken 16.30, og herefter har løberne to timer og 30 minutter til at løbe over den 17 kilometer lange bro.

I år bliver formentlig sidste gang, at løbeglade danskere kan deltage i Broløbet, da transportminister Ole Birk Olesen (LA) i juli meddelte Folketinget, at han lukker løbet. Det sker med den begrundelse, at Storebæltsbroen er kritisk for infrastrukturen, og derfor skal holdes fri af både løb og motorcykelløb.

Ministeren henviste samtidig til, at der i forbindelse med Lillebælt Halvmarathon blev skabt massive køer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk komiker single: Forholdet holdt...
bt.dk
Nyslået Jokermillionær: Jeg får ikke...
bt.dk
Karin i chok over brutalt overfald på...
bt.dk
Caroline Fleming har fået nyt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx