Af - 16/06-17 04:00

Staten hjælper flere og flere danskere med smerter i sexlivetStaten hjælper flere og flere danskere med smerter i sexlivet

Flere sexologiske centre i Danmark har de seneste seks måneder oplevet en stigning i antallet af henvendelser fra danskere, der ønsker hjælp til problemer i soveværelset.

storybild

(Billede: Iris)

Når danskere mangler orgasme, ikke kan få rejsning eller har mistet sexlysten, henvender de sig i højere grad end før til landets offentlige klinikker. Det oplever fire ud af seks centre i Danmark.

- Vi er gået fra at få 3-4 til 10-12 henvendelser om dagen, siger Astrid Højgaard, ledende overlæge ved Sexologisk Center i Aalborg.

Hun peger på, at mere information om seksuelle problemer, blandt andet gennem DR3-programmet ‘Sex på recept’, der har vist almindelige danskeres problemer i soveværelset, har resulteret i de flere henvendelser.

- Der er kommet mindre håbløshed og mere optimisme hos patienterne og en tro på, at deres problemer kan løses eller blive bedre, efter der er kommet mere fokus på emnet, siger Astrid Højgaard, der især oplever, at klinikken har fået flere henvendelser fra mænd med rejsningsproblemer.

Hos Sexologisk Sundhed i Sønderborg oplever de også, at antallet af henvendelser er steget. Men jordemoder Mette-Marie Perregaard peger på, at det stadig er et tabu at tale om seksuelle problemer.

- Der er kommet mere fokus på det i det offentlige rum. Jeg tror, der er mange, der ikke har vidst, at der findes sexologisk rådgivning. Vi har gjort en stor indsats i vores region for at bryde det ellers ret tabuiserede emne, siger Mette-Marie Perregaard.
Indsatsen har ifølge jordemoderen betydet mere information til borgerne, men også områdets læger er blevet bedre til at spørge deres forskellige patienter om seksuallivet, hvis de for eksempel har diabetes eller kræft.

Flere henvender sig for at få hjælp

• Sexologisk Center ved Aalborg Universitetshospital:
Har oplevet en stigning fra 3-4 til 10-12 henvendelser om dagen.

• Sexologisk Sundhed i Sønderborg:
Har oplevet en generel stigning i antallet af henvendelser.

• Sexologisk Klinik i Odense:
Har oplevet, at antallet af henvendelser er steget fra 1 om ugen til 3-4 om dagen

• Urinvejskirurgisk Klinik i Holstebro:
Oplever overordnet en stigning.

• Sexologisk Enhed i Aarhus og
Sexologisk Klinik i København:

De to klinikker har ikke nået at svare på henvendelsen inden avisens deadline torsdag aften.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx