Af Ritzau - 25/10-16 04:49

DF kalder regeringens skatteudspil for urealistiskDF kalder regeringens skatteudspil for urealistisk

Skattelettelser bør ikke finansieres af en indtægt så usikker, som huspriser er, mener Dansk Folkeparti.

storybild

Finansordfører René Christensen fra Dansk Folkeparti er ikke overbevist om, at regeringens planer om at kompensere boligejere for stigende skat kan føres ud i livet. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Det lyder umiddelbart godt, at regeringen vil sende penge tilbage i lommerne på boligejerne, hvis de ender med at betale mere skat end ventet på grund af en stigende boligskat.

Men i virkelighedens verden kan det nok bare ikke lade sig gøre, lyder det fra Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

Han møder tirsdag op til forhandlingerne om regeringens udspil om boligskat, men har ikke mappen fuld af roser, selv om han godt kan forstå tanken bag.

Kritikken går særligt på, at det ikke giver mening at lette skatten på arbejde med penge, der kommer ind fra boligskatten. Det er ellers Venstres plan.

- Det lyder sympatisk nok, men spørgsmålet er, om det kan lade sig gøre i den virkelige verden, siger René Christensen.

- Det skal ikke bare være et system, hvor man malker boligejerne. Det er vi enige i. Men hvad er det for et system, man bygger op, hvor skatteprocent er afhængig af boligpriser? Det er mærkeligt tænkt.

Regeringen har lovet at friholde boligejere for stigende skat. Teknisk betyder regeringens forslag, at statens provenu fra boligskat ikke skal overstige de nuværende godt 43 milliarder kroner om året.

Bliver kassen mere fyldt, skal pengene føres tilbage i form af lempelser i skatten på arbejde.

Men det er at blande æbler og pærer, mener DF-ordføreren.

- Vi synes, at man blander begreberne sammen. Skattelettelser er procent, boligpriser bliver sat fast i kroner, siger René Christensen.

- Huspriser og vurderinger ændrer sig, så man vil finansiere skattelettelser med en indtægt, som er meget, meget usikker, siger han.

Også De Konservative er ifølge Jyllands-Posten kritisk over for udspillet. Finansordfører Brian Mikkelsen (K) kalder det "en ommer".

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx