Af Peter Ølholm Hansson - 25/04-17 18:24

Ung mand stjal fra urmager: Nu er urmageren blevet udvistUng mand stjal fra urmager: Nu er urmageren blevet udvist

Det har fået meget alvorlige konsekvenser for en urmager fra Svendborg, at han slog en ubuden gæst i hovedet med en hammer.

storybild

Retten i Svendborg idømte nemlig tirsdag urmageren 60 dages ubetinget fængsel for volden. Samtidig er urmageren, der er tyrkisk statsborger, blevet udvist af Danmark med indrejseforbud i 6 år.

Ifølge en pressemeddelelse fra Fyns Politi var det i juli 2016, at den yngre mand begik indbrud i forretningen, der bærer navnet 'Urmageren'. Med sig havde tyven en brosten og en hammer, og han slog først butiksruden i stykker. Derefter led en montre samme skæbne, hvorefter den yngre mand stjal 14 ure til en værdi af cirka 25.000 kroner.

50-årig får slag og spark da han blander sig i kørestil
50-årig får slag og spark da han blander sig i kørestil

Urmageren var til stede i butikken, og han løb efter tyven, der løb hen til sin cykel og forsøgte at flygte. Det lykkedes urmageren at få stoppet den unge mand, og det udviklede sig til tumult.

Undervejs kom også urmagerens kæreste til og tog fat i tasken med tyvekosterne. Samtidig fik urmageren fat i hammeren.

I løbet af optrinnet kom tyven ned på jorden at ligge. Her slog urmageren den yngre mand i baghovedet med hammeren. Det kostede indbrudstyven en flænge i baghovedet og hævelser.

Herefter blev tyven taget med tilbage mod gerningsstedet, og politiet ankom.

To mænd fængslet efter mishandling af og drab på svensker
To mænd fængslet efter mishandling af og drab på svensker

Tyven blev efter episoden tiltalt for røveri, idet han sagde 'jeg har en kniv' for at slippe af sted med de stjålne ting. Samtidig blev urmageren tiltalt for grov vold.

- Tyven blev frifundet for røveriet, da tasken med værdierne allerede var fjernet fra ham af urmagerens kæreste, da der evt. blev talt om en kniv - betingelserne for at statuere røveri var derfor ikke opfyldt. Efter sin egen erkendelse blev tyven straffet for indbrudstyveri, forklarer Fyns Politi i pressemeddelelsen.

Politiet anholder seks efter knivstikkeri i Odense
Politiet anholder seks efter knivstikkeri i Odense

Urmageren var som nævnt tiltalt for grov vold, og han erkendte, at han slog den yngre mand i baghovedet med hammeren. Ifølge urmagerens egen forklaring slog han tyven i nødværge, men sagde samtidig, at han var gået for vidt, fordi han var forskrækket og ophidset på grund af tyvens adfærd. Handlingen ville have været straffri, hvis retten havde accepteret den forklaring, men det skete ikke:

- Retten tilsidesatte urmagernes forklaring om nødværge og dømte ham for grov vold. Retten lagde bl.a. vægt på, at urmageren efter sin egen forklaring slog tyven i baghovedet mens tyven lå ned. Der var derfor ikke tale om nødværge, men grov vold, skriver Fyns Politi i sin pressemeddelelse.

Fik bøde for at spilde politiets tid: Kort efter var hun død
Fik bøde for at spilde politiets tid: Kort efter var hun død

Tyven modtog dommen på stedet, mens urmageren udbad sig betænkningstid.

LÆS OGSÅ: Uhyggelig video viser overfald på kvinde: Derfor vil offeret have, du ser den

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt OL-drama: Storfavoritter var...
bt.dk
Kræver hård straf til sexhypnotisør:...
bt.dk
Ski-dronning sætter punktum for...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx