Af - 17/05-16 10:45; Opdateret: 22/09-16 11:46

Østrigsk mor til Søren Pind: Send min søn hjemØstrigsk mor til Søren Pind: Send min søn hjem

I 1505 dage har østrigske Marion Weilharter ikke set sin søn Oliver, der blev kidnappet til Danmark af sin far. Nu har hun fået FNs ord for at sønnen skal hjem

Opdatering: Pressenævnet har kritiseret metroxpress for denne artikel. Læs deres kritik her.

Marion Weilharter har ikke set eller talt med sin nu niårige søn Oliver, siden han blev kidnappet af sin danske far foran en børnehave i den østrigske by Graz i april
2012.

- Jeg må ikke få lov at se ham eller tale med ham. Jeg skriver til jul og fødselsdage, men får aldrig svar, siger Marion Weilharter.

Siden har hun ført en kamp for at få sin søn hjem, der blev kendt i TV 2 programmet ‘De bortførte børn’, hvor faderen fortalte sin version. Hun har skrevet til samtlige EU-politikere og har senest klaget til FN og fået medhold.

Kvindesamfund: Pinds voldtægtsforslag er ikke godt nok
Kvindesamfund: Pinds voldtægtsforslag er ikke godt nok

Marion Weilharter flyttede til Østrig med Oliver, da hun havde forældremyndigheden. Faderen fik af Statsforvaltningen overført forældremyndigheden med tilbagevirkende kraft. Men nu har FN skåret igennem og sagt, at moderen har ret: Oliver skal tilbage til sin mor.

Arla efter forslag om mande-yoghurt: Vi lægger os fladt ned
Arla efter forslag om mande-yoghurt: Vi lægger os fladt ned

Opråb til Søren Pind: Voldtægtsmænd går frit omkring
Opråb til Søren Pind: Voldtægtsmænd går frit omkring

- Der er ingen højere myndighed i verden, og derfor forventer jeg, at Danmark respekterer det og giver mig Oliver, der er østrigsk statsborger, tilbage. Det har jeg nu skrevet til justitsminister Søren Pind. Det handler ikke kun om min søn, men mange andre, hvor danske myndigheder har holdt sager hen, siger Marion Weilharter.
Metroxpress har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Olivers far.

LÆS OGSÅ: Kæmpe forskel: Ti gange så mange anmeldte voldtægter i Sverige

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx