01/05-15 09:47; Opdateret: 01/05-15 10:00

Nye tal: Færre anmelder kriminalitetNye tal: Færre anmelder kriminalitet

Stadig færre anmelder overtrædelser af straffeloven, viser nye tal fra Rigspolitiet.

Politiet har i de senere år modtaget færre og færre anmeldelser om kriminalitet. Nu viser nye tal vedrørende første kvartal af 2015, at tendensen fortsætter.

Den mindre arbejdsbyrde, hvad sagsbehandling angår, har dog ikke resulteret i væsentligt flere sigtelser.

I første kvartal af 2014 blev der rejst sigtelse i 31,9 procent af de anmeldte sager. I første kvartal i år er sigtelsesprocenten 35,7. Dette betegner Rigspolitiet som en "markant fremgang" i en pressemeddelelse.

Gjort op i absolutte tal er fremgangen dog knap så markant.

Holder man sigtelsesprocenten op mod antallet af anmeldelser, finder man nemlig, at politiet i første kvartal i år har rejst 26.572 sigtelser mod 26.240 sidste år, altså 342 flere sigtelser, hvilket svarer til en fremgang på 1,3 procent.

Hvad antallet af anmeldelser angår, har politiet i årets første tre måneder modtaget 74.434 anmeldelser om forskellige overtrædelser af straffeloven. Det er knap 8000 færre anmeldelser end samme kvartal året før.

Går man lidt længere tilbage i tiden, til 2009, er faldet endnu mere markant. Her modtog politiet knap 97.000 anmeldelser om overtrædelse af straffeloven i årets første kvartal.

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg peger i en pressemeddelelse på, at det blandt andet er en mere effektiv organisering af politiet, som er forklaringen på det faldende antal anmeldelser.

Det fremgår af pressemeddelelsen, at Rigspolitiet anser faldet i antallet af anmeldelser som et udtryk for et fald i kriminaliteten.

Forskere har dog tidligere påpeget, at der ikke nødvendigvis er et én til én-forhold mellem antallet af anmeldelser og den faktisk begåede kriminalitet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henriks ønske: Overraskede...
bt.dk
Dyr falder døde om, når de går forbi...
bt.dk
Far til 14-årige og udviste Yiming:...
bt.dk
Nadia Shila: Jeg har ændret mig som mor
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx