Af - 06/09-16 14:41

Anders Samuelsen får vælgerhug efter skatteultimatumAnders Samuelsen får vælgerhug efter skatteultimatum

LA-formand Anders Samuelsens stålsatte blik og ultimative skattekrav skræmmer øjensynligt LA-vælgere bort.

storybild

Liberal Alliance går tilbage i ny vælgermåling efter ultimativt topskattekrav. Liberal Alliance fastholder, at partiet vælter Løkke, hvis topskatten ikke bliver lettet med fem procentpoint - også for indkomster på over en million kroner om året. (Billede: Scanpix/scanpix/arkiv)

Det kan godt være, at de mest principfaste LA-vælgere holder af LA-formand Anders Samuelsens stålsatte blik og ultimative krav til regeringen om, at topskatten skal sænkes for landets allerrigeste, men de mere løse LA-vælgere synes at være blive skræmt væk af Samuelsens stejle kurs.

I hvert fald går Liberal Alliance tilbage fra en vælgeropbakning på 9,4 procent i august til nu 7,5 procent. Det viser en vælgermåling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Samuelsen holder fast i topskattekrav: - Intet er ændret
Samuelsen holder fast i topskattekrav: - Intet er ændret

- Liberal Alliances vælgere går med tilbageholdt åndedræt i øjeblikket, og for nogle er den der alt-eller-intet-tilgang blevet for meget. De havde gerne set en mere pragmatisk linje, hvor Liberal Alliance havde accepteret Løkkes tilbud om en topskattelettelse på fem procent for indkomster under en million kroner, siger politisk kommentator Henrik Qvortrup og tilføjer:

- Der er LA-vælgere, der ikke bryder sig om den dumstædighed, der kan vække mindelser om landsbytosserne fra Fremskridtspartiet.

Løkke tager Liberal Alliances valgtrussel om topskat roligt
Løkke tager Liberal Alliances valgtrussel om topskat roligt

De Konservative lukrerer ikke på tilbagegangen hos Liberal Alliance. Tværtimod går Søren Pape Poulsen og co. marginalt tilbage fra 3,6 til 3,0 procent og ligger altså nu blot 1,0 procentpoint over spærregrænsen.

- De Konservative er blevet det usynlige parti. Mediernes interesse samler sig om Liberal Alliance, og K-formand Søren Pape har ikke formået at trænge igennem med sine ellers meget klare synspunkter om for eksempel boligskatterne, siger Qvortrup.

LA om topskat: Vi er ikke tilfredse med fem procentpoint
LA om topskat: Vi er ikke tilfredse med fem procentpoint

Socialdemokraterne står til at blive Folketingets største parti med en vælgertilslutning på 26,1 procent, og S-formand Mette Frederiksen ville – hvis der var valg i dag – indtage Statsministeriet med et snævert rødt flertal på 89 mandater i ryggen mod blå bloks 86 mandater.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx