Af - 14/10-14 15:43; Opdateret: 14/10-14 17:19

Vandet væltede ind få uger inden EurovisionVandet væltede ind få uger inden Eurovision

Seks uger inden Eurovision-showet i København var taget så utæt, at 18 mand blev sat til at tætne det.

storybild

De gamle B&W-haller på Refshaleøen i København. (Billede: Polfoto)

Der var drama til det sidste, da Wonderful Copenhagen, REDA og DR skulle omdanne de gamle B&W-haller til en Eurovision-arena.

I de netop offentliggjorte referater fra styregruppe- og præsidiemøderne kan man blandt andet læse, at der var store problemer med det utætte tag få uger inden showet.

DR krævede Eurovision-tribune hævet 10 centimer – kostede tre millioner kroner
DR krævede Eurovision-tribune hævet 10 centimer – kostede tre millioner kroner

Tre mand måtte arbejde fuld tid på at tætne taget, og i alt 18 mand kæmpede med utæthederne, fortæller Redas adm. direktør, Christian Herskind.

”Christian Herskind forklarede, at REDA indtil nu har haft to mand fuld tid på at lappe huller i taget og fra i mandags en tredje mand. Disse taglæggere har identificeret to større revner/utætheder, som de nu er i gang med at lappe. Christian Herskind forklarede også, at B&W Hallerne er gamle, og at de løbende må lappe de huller der bliver identificeret,” lyder det blandt andet i mødereferatet fra styregruppen den 19. marts.

Eurovision-selskab beskyldes for at pumpe turisttal
Eurovision-selskab beskyldes for at pumpe turisttal

Den hovedansvarlige for at omdanne det historiske skibsværft til en musikarena, Morten Pankoke, havde under to måneder inden showet observeret 25-27 vandpytter i hallerne. Derfor var Pernille Gaardbo da heller ikke tilfreds med REDAs svar.

”Pernille Gaardbo pointerede, at det ikke er tilstrækkeligt, at man først lapper huller, når man identificerer, at det regner ind, da vand på det tekniske udstyr kan få massive økonomiske og udsendelseskritiske konsekvenser,” står det i referatet.

Eurovision-formand lukker ned for offentligheden
Eurovision-formand lukker ned for offentligheden

Wonderful Copenhagens underdirektør Martin Bender lovede derfor at købe pressinger, så DRs udstyr ikke blev ødelagt. To dage senere på præsidemødet understreger Pernille Gaardbo, at Wonderful Copenhagens projektselskab hænger på regningen, hvis udstyr bliver ødelagt.

”DR mødes pt. af potentielle erstatningskrav fra underleverandører, der har udstyr stående i hallerne. Det aftaltes, at DR videresender disse breve, således at eventuel forsikringsdækning, såfremt skader skulle opstå, kan aktiveres. DR oplyste ligeledes på mødet, at der ville blive rejst erstatningskrav mod Projektselskabet for ethvert berettiget erstatningskrav fra underleverandører,” lyder det i referatet fra mødet.

Eurovision: Styrelse undersøger millionlån fra DR
Eurovision: Styrelse undersøger millionlån fra DR


DRs grandprix-chef Pernille Gaardbo skriver i en e-mail til metroxpress:

"Da DR skulle rykke ind i B&W Hallerne havde København ikke gjort dem endeligt færdigt til tiden som oprindeligt aftalt. Blandt andet regnede det igennem huller i taget, temperaturen i hallerne var meget lav og luftfugtigheden var meget høj. København havde lovet DR et indeklima som i en moderne arena, bl.a. af hensyn til DRs tekniske udstyr. En af DRs underleverandører varslede et større erstatningskrav hvis udstyret blev påvirket af forholdene. Vi udtrykte vores bekymring til København, da vi stod med dette krav. Senere blev forholdene bragt i orden og kravet fra leverandøren bortfaldt."

Wonderful Copenhagen ønsker ikke at kommentere referaterne, som de i dag har fremlagt efter politisk pres, yderligere.

LÆS OGSÅ: Eksperter: Wonderful Copenhagens DR-lån kan være ulovlige

LÆS OGSÅ: Direktør lånte millioner af DR uden at spørge bestyrelsen

LÆS OGSÅ: Endnu en erhvervsmand forlader Wonderful Copenhagen

LÆS OGSÅ: Direktør forlader Wonderful Copenhagen efter Eurovision-rod

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efterlyst for milliontyveri: Har du...
bt.dk
Otte år gammel artikel kommer...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx