Af Ritzau - 25/05-16 02:44

Løkke langer ud efter støttepartiers \Løkke langer ud efter støttepartiers "lette løsninger"

Vi får ikke vækst ved blot at sænke topskatten og holde flygtninge ude af landet, siger statsministeren.

storybild

Statsministeren mødes onsdag og torsdag med en række eksperter og virksomheder for at få inspiration til, hvordan Danmark skaber mere vækst frem mod 2025. Arkiv. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Sænk topskatten. Stop asyltilstrømningen til Danmark.

Sådan har nogle af kravene lydt fra Venstre-regeringens støttepartier som løsning på Danmarks økonomiske udfordringer, men nu svarer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) igen på kravene fra Liberal Alliance, De Konservative og Dansk Folkeparti, skriver Jyllands-Posten.

- Selv hvis der ikke var kommet nogen flygtninge, havde vi også udfordringer. Det er bare ikke løsningen. Så er der andre, der siger: Lad os bare sætte topskatten ned, så skaber det en hel masse. Det er nok heller ikke bare løsningen, siger han til avisen.

Ifølge statsministeren "lever vi i en tid med lette løsninger".

- Jeg tror, at det hele er lidt mere komplekst. Jeg vil gerne skabe en mere seriøs platform for den fælles drøftelse, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han indleder onsdag et todages topmøde på Marienborg om fremtidsudsigterne for dansk økonomi, som ifølge statsministeren er stærkt udfordret af for lav vækst og ringe produktivitet.

Efter sommerferien kommer regeringen med sin økonomiske 2025-plan, og hvad den skal indeholde, skal en bred skare af direktører, eksperter og økonomer komme med bud på i løbet af topmødet.

På trods af Løkkes opsang til sine støttepartier står både Liberal Alliance og De Konservative fast på, at topskatten skal ned, når forhandlingerne om en 2025-plan og en skatteaftale begynder.

Dansk Folkeparti undrer sig over Løkkes udtalelser.

- Jeg ved ikke, hvorfor man kalder det lette løsninger, siger finansordfører René Christensen til Jyllands-Posten og påpeger, at regeringen selv har betegnet flygtningeudgifterne som en stor udfordring for dansk økonomi.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

10 sunde vaner, som du skal droppe...
bt.dk
Premier League-stjerne om...
bt.dk
Så skete det: Niklas Landin er blevet...
bt.dk
Kjell tjekkede sin mail - og opdagede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx