Af - 19/01-17 04:00; Opdateret: 19/01-17 10:09

17 asylansøgere dømt for voldtægt i de seneste fem år17 asylansøgere dømt for voldtægt i de seneste fem år

På knap fem år er 17 asylansøgere dømt for at tvinge en mand eller kvinde til sex.

storybild

Danske politikere er chokerede over, at 17 asylansøgere er dømt for voldtægt på fem år. Her et arkivbillede af Sandholmlejren, hvor mange asylansøgere starter deres ophold i Danmark. (Billede: Scanpix)

Senest blev en 25-årig i går dømt. DF og S kræver, at regeringen strammer på området.

I går blev en 25-årig asylansøger idømt tre og et halvt års fængsel for at voldtage en 19-årig kvinde i en skolegård i Haderslev i juli sidste år.

På knap fem år - fra perioden den 1. januar 2012 til den 23. september 2016 – har 17 asylansøgere fået en fældende dom for voldtægt, viser et folketingssvar fra tidligere justitsminister Søren Pind (V).

- Voldtægt er efter min opfattelse et af de mest krænkende og traumatiserende overgreb, som et menneske kan udsættes for, siger Søren Pind (V) i svaret.

Asylansøger voldtog kvinde i skolegård: Her er straffen
Asylansøger voldtog kvinde i skolegård: Her er straffen

Omkring 50 mænd bliver i gennemsnit dømt for voldtægt hvert år. I de seneste fem år har tre af dem i gennemsnit været asylansøgere, og det betyder, at de 10-20.000 personer på landets asylcentre er voldsomt overrepræsenterede i voldtægtsstatistikken.

I en af sagerne fra sidste år blev tre asylansøgere fra Eritrea dømt og udvist for at voldtage en kvindelig asylansøger fra samme land. Det foregik i Hjørring.

- Hold op, hvor er det mange, når man tænker over, hvor få de er. Vi mener, voldtægt er så alvorlig en forbrydelse, at man burde udvises automatisk. Den sag, I bringer op (kvindens fortælling er i artiklen til højre, red.), viser latterligt lave domme, siger Peter Skaarup, der er Dansk Folkepartis gruppeformand, og som er i spidsen for Folketingets retsudvalg.

Røde Kors-ansat mistænkt for sex med 17-årig asylansøger
Røde Kors-ansat mistænkt for sex med 17-årig asylansøger

Efter artikler i metroxpress i 2015 blev det pensum på samtlige af landets asylcentre, at alle over 17 år skal undervises i dansk seksualmoral, og at et nej er et nej.

Socialdemokraterne er på vej med forslag om at styrke indsatsen for at finde udlændinge, der opholder sig ulovligt.

Trine Bramsen siger:

- Det er et skræmmende højt tal for voldtægt. Det undrer mig, at en person kan være ni år illegalt i Danmark. Stod det til os, burde udlændingestyrelsen styrke enheden, der jagter de, som er her illegalt.

LÆS OGSÅ: Asylsøgningen til Danmark er aftaget kraftigt

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finns hus er usælgeligt: Et enkelt...
bt.dk
Politiet lader bøderne regne over...
bt.dk
Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Piger blev forgiftet med ekstremt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx