Af - 26/01-16 11:50

Brandvæsnet kører forgæves hver tredje gangBrandvæsnet kører forgæves hver tredje gang

Blinde alarmer spilder brandvæsnets tid og koster samfundet millioner.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Brandvæsnet rykker oftere og oftere ud til alarmer, hvor der viser sig ikke at være en brand.

De såkaldte blinde alarmer, der typisk sættes i gang af mados, rygning og byggestøv er således steget med 25 procent fra 2009 til 2014 på landsplan, viser tal fra Beredskabsstyrelsen.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Det har den konsekvens, at vi kører mange unødige ture, og vores øvelser bliver forstyrret. I enkelte tilfælde kan vi desuden komme ud for, at vi må sende nabostationen afsted, fordi vi er kørt ud til en blind alarm. Det vil sige, at udrykningen forsinkes, fortæller Marcello Francatti, der forebyggelseschef hos Hovedstadens Beredskab.

Han forklarer, at de blinde alarmer i høj grad ville kunne undgås, hvis virksomheder og institutioner blev bedre til at tilpasse deres automatiske brandalarmanlæg.

- Hvis alarmen i køkkenet på et plejehjem eksempelvis er gået i gang tre gange, kan det være, man skal kigge på, om det er fordi den hænger lige over komfuret eller ovnen, og man måske skal flytte den, siger han.

En af de kommuner hvor det står værst til er København, hvor cirka halvdelen af alle brandudrykninger forrige år skyldtes de blinde alarmer. For ti af kommunens institutioner, der tilsammen har haft 600 blinde alarmer på tre år, har det kostet tre millioner kroner, viser et notat fra brandvæsnet.

- Vi sidder i en grufuld knibe lige i øjeblikket, hvor vi skal spare en masse penge i kommunen. Så det er noget, jeg vil tage med videre og foreslå, vi får gjort noget ved, siger Sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen(SF) .


LÆS OGSÅ: Politiet: Gasvarmer er årsag til dødsbrand

LÆS OGSÅ: Ældre kvinde omkommet i gårdbrand

LÆS OGSÅ: Nytårsbrand efterforskes som drabssag

LÆS OGSÅ: Fanget i gældskaos: Forældre skylder millioner for pasning af børnene

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx