Af Ritzau - 16/10-16 00:02; Opdateret: 16/10-16 10:41

Eksperter rejser nye anklager om DF-misbrug af EU-pengeEksperter rejser nye anklager om DF-misbrug af EU-penge

EU-støtte er ifølge medier gået til at betale DF's sommergruppemøder. Morten Messerschmidt afviser misbrug.

storybild

Morten Messerschmidt, der er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, afviser, at EU-støttekroner har finansieret Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Danmark. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Gennem to år er 200.000 kroner i EU-støtte gået til at finansiere Dansk Folkepartis sommergruppemøder. Det skriver DR Nyheder og Ekstra Bladet.

Oplysningerne afdækker ifølge to eksperter misbrug af EU-midler.

Pengene er givet af Europaparlamentet til den politiske alliance af EU-skeptiske partier Meld, hvor Dansk Folkeparti også var med.

DR Nyheder og Ekstra Bladet har fået adgang til interne EU-dokumenter. Heri er en opgørelse over, hvad Meld har oplyst, at alliancen har brugt sine EU-støttekroner på.

Her står det ifølge DR anført, at de 200.000 kroner blandt andet er brugt på en EU-konference for over 40 deltagere, som er afholdt af det danske EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt (DF).

Intet sted står det nævnt, at alle deltagere er politikere eller ansatte hos Dansk Folkeparti.

Ifølge Ekstra Bladet afslører papirerne desuden, at DF præcis samtidig har afholdt partiets sommergruppemøder på de samme hoteller og med de samme deltagere.

Det har hverken Meld eller Morten Messerschmidt dog oplyst til Europaparlamentet. Tværtimod har Dansk Folkeparti ifølge avisen hævdet, at Meld-fonden var eneansvarlig for konferencerne.

De oplysninger kunne have været afgørende for, om støttekronerne blev brugt efter bogen eller ej, vurderer Wouter Wolfs.

Han er lektor i europæisk politik ved Leuven Universitet i Belgien. Her forsker han i europæiske partiers brug af EU-støtte.

- Der er klare indikationer på, at pengene er brugt til indirekte at finansiere et nationalt parti, hvilket er strengt forbudt ifølge EU's regler, siger han til DR.

Også Lars Bo Langsted, der er professor i jura ved Aalborg Universitet, har set dokumenterne. Han vurderer, at sagen er alvorlig.

- Objektivt mener jeg, at der er tale om misbrug - altså brug i strid med reglerne, siger han.

Den tidligere gruppeformand for Dansk Folkeparti i EU-Parlamentet Morten Messerschmidt afviser anklagerne.

- Der har været afholdt en EU-konference. Det her er jo netop ikke et arrangement sammen med Dansk Folkeparti, siger han til DR.

Andre medlemmer fra Melds partier kunne ifølge Messerschmidt godt have deltaget i mødet. Det var der dog ingen, der gjorde.

- Det ligger om sommeren. Jeg føler mig overbevist om, at hvis det havde ligget på et andet tidspunkt, kunne det godt være, der havde været interesse for at deltage fra vores polske, slovakiske og franske medlemmer, siger Messerschmidt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx