Af - 21/09-16 19:44; Opdateret: 21/09-16 20:50

Vermund: Nye Borgerlige er klar til valgVermund: Nye Borgerlige er klar til valg

Nye borgerlige har nu rundet de krævede 20.109 godkendte vælgererklæringer, og partiet melder sig klar til valg.

storybild

Pernille Vermud, partiformand for Nye Borgerlige, melder sig med over 20.109 godkendte vælgfrerklæringer klar til valg. (Billede: Scanpix)

Der kommer til at være et nyt parti på stemmesedlen, når danskerne skal til folketingsvalg. Nye Borgerlige med partiformand Pernille Vermund i spidsen har nu rundet de 20.109 godkendte vælgerklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget. Det skriver tv2.dk.

- Vi har nået målet, og nu er vi klar til valg. Jeg er både glad og lettet, siger Pernille Vermund til Tv2.dk.

Nye Borgerlige kommer til at give Løkke hovedpine, siger politisk kommentator Henrik Qvortrup til metroxpress.

Højrefløjens nye parti melder sig klar til efterårsvalg
Højrefløjens nye parti melder sig klar til efterårsvalg

- Hvis Nye Borgerlige kan tiltrække 1,8 eller 1,9 procent af stemmerne, vil der være tale om et stemmespild, som kan blive udslagsgivende for, om Løkke kan fortsætte som statsminister, siger han og tilføjer, at Løkke nu skal afgøre med sig selv, om han skal tale Nye Borgerlige op eller ned.

- Han får svært ved at forsvare at tale dem op, for det vil klinge endog meget hult, hvis man står med det ben i New York til FN’s generalforsamling og taler om Danmarks stærke opbakning til konventionerne, og med det andet ben står i Danmark og bære et parti frem, som vil kæmpe for, at Danmark træder ud af dem.

Ny måling: Seks procent overvejer Nye Borgerlige
Ny måling: Seks procent overvejer Nye Borgerlige

Nye Borgerlige vil have Danmark til træde ud af Den Europæiske Menneskeretskonvention og FN's Flygtningekonvention. Partiets tre mærkesager er: Stramme udlændingepolitik, lavere skat og Danmark ud af EU.

Kommentatorer: Alle blå partier skal frygte nyt højreparti
Kommentatorer: Alle blå partier skal frygte nyt højreparti

Nye Borgerlige ønsker blandt andet at suspendere al asylbehandling i Danmark, stoppe udbetalingen af alle offentlige ydelser til udlændinge samt udvise udlændinge efter første dom.

Partiet minder på lange stræk om Glistrups Fremskridtpartiet, bemærker Qvortrup.

Social- og Indenrigsministiet skal som en sidste formalitet godkende Nye Borgerliges opstillingsberettigelse til folketingsvalg.

- Ministeriet forventer at kunne træffe afgørelse over for partiet inden for en-to uger, skriver Christine Boeskov, valgkonsulent i Social- og Indenrsministeriet, til metroxpress.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx