Af - 17/11-15 13:04; Opdateret: 17/11-15 17:07

Ingen afklaring til frustreret Almedin: Fik slet ikke lov til at komme til ordeIngen afklaring til frustreret Almedin: Fik slet ikke lov til at komme til orde

I dag bliver det afgjort, hvorvidt Fejzic-familien skal udvises til Bosnien. Almedins plejemor fortæller, at Almedin er klar til at kæmpe for sagen.

Bildstrecke im Grossformat »

Du kan følge både demonstration og samråd live i bunden af denne artikel.

Almedin og Fejzic-familiens skæbne bliver i dag afgjort i et åbent samråd, hvor udlændingeminister Inger Støjberg (V) skal tage stilling til udvisningssagen.

Hovedpersonen – den 18-årige gymnasieelev Almedin – får et kvarter til at tale sin sag foran udvalget, og den unge mand er klar med retorik som skyts.

I morgen er Almedins sidste chance – får et kvarter til at tale sin sag
I morgen er Almedins sidste chance – får et kvarter til at tale sin sag

Almedin var rigtig glad i går. Først var han nervøs og bange, men da han fik øvet sig på talen, blev han mere kampberedt. Han har sovet godt i nat, og han er klar nu, forklarer Almedins plejemor og tidligere klasselærer, Lone Larsen Koefoed, til metroxpress.

Inden samrådets start vil Almedins klassekammerater fra Frederiksværk Gymnasium og HF demonstrere til fordel for Fejzic-familien, og det møder fuld forståelse fra skolens rektor, selv om de ikke officielt har fået fri.

Almedin-sponsor trækker tilbud tilbage
Almedin-sponsor trækker tilbud tilbage

- Eleverne har selv taget initiativ til det her, og jeg synes de skal støtte op om det her. Jeg forstår godt, at de gerne vil være med i dag, forklarer Johnny Simonsen, som synes, 'det er synd for Almedin og broderen'.

I skrivende stund har omkring 70 mennesker meldt sig til demonstrationen på Facebook via eventet 'FAMILIEN FEJZIC'S SIDSTE CHANCE!', og der er optimisme at spore.

Almedins advokat: Her er chancen for at familien kan blive i Danmark
Almedins advokat: Her er chancen for at familien kan blive i Danmark

- Vi har snakket om, hvad det værste scenarie kan være – de har nok et rigtigt godt bud på, hvorfor familien skal udvises. Vi prøver at holde fanen højt, siger Lone Larsen Koefoed.

Dagens samråd kan ifølge Ulla Sandbæk (ALT), som indkaldte til samråd, betyde yderligere undersøgelser i udvisningssagen – og dermed fortsat uvished for Almedin og de øvrige familiemedlemmer.

Medie: Almedin og familien skal rejse straks
Medie: Almedin og familien skal rejse straks

- Forhåbentlig siger ministeren (Inger Støjberg (V), red.), at hun vil undersøge baggrunden for de udtalelser, som der er kommet.

LÆS OGSÅ: Lille håb for Almedin: Sagen bliver genåbnet

LÆS OGSÅ: Almedin fanget i udvisnings-drama: Jeg kan ikke klare mere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
BT-journalist udsat for...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx