Af - 09/12-15 15:37

Løkke: Sverige skal ikke vurdere dansk udlændingepolitikLøkke: Sverige skal ikke vurdere dansk udlændingepolitik

Lars Løkke Rasmussen vil ikke høre på svensk vurdering af, at Danmark kan huse flere flygtninge. Det siger han til TV 2.

storybild

(Billede: Polfoto)

Sveriges integrationsminister Morgan Johansson annoncerede tidligere onsdag, at der vil blive foretaget ID-kontrol ved den dansk-svenske grænse.

Det sker ifølge Johansson fordi Sverige har nået sin smertegrænse for at modtage flygtninge - noget, han ikke mener, er sket for Danmark endnu.

Det får Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen til at kritisere den svenske integrationsminister.

LÆS OGSÅ: Sverige indfører id-kontrol på tog, busser og færger

- Jeg tror, det er en ret kendt sag, at Sverige og Danmark har en noget forskellig udlændingepolitik. Det har vi haft i en generation. Det er nok også derfor at svenskerne står med de problemer, de står med nu. Og hvad der er vores smertegrænse defineres altså i Danmark og ikke af svenskerne, siger Lars Løkke Rasmussen onsdag eftermiddag til TV 2.

- Jeg konstaterer bare, at det ikke er op til svenskere at vurdere dansk udlændingepolitik, siger han.

LÆS OGSÅ: Svensk asylmur kan presse Danmark

Lars Løkke Rasmussen kritiserer også Sverige for at sætte vækst og arbejdspladser over styr med id-kontrol over Øresund, skriver Ritzau.

- Det der er optræk til nu, det er, at man tager instrumenter i brug, hvor man i virkeligheden jo altså tvinger udviklingen i Øresundsregionen baglæns med risiko for tabte arbejdspladser og tabt velstaand. Det er skabt af Sverige, det er ikke skabt af os, siger han ifølge Politiken.

LÆS OGSÅ: Løkke sporer støtte til at gå efter parallelaftale

LÆS OGSÅ: Q: Løkke leger bevidst tonedøv når han ignorerer EU-skepsis

LÆS OGSÅ: Løkke samler Folketingets partier: Hvad gør vi nu?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx