Af Ritzau - 09/05-17 08:41; Opdateret: 09/05-17 10:31

Greve og Horsens fjerner overflødige kommunale reglerGreve og Horsens fjerner overflødige kommunale regler

Af 19 kommuner har Økonomi- og Indenrigsministeriet valgt Greve og Horsens til at slanke kommunale regler.

storybild

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) har udpeget Greve og Horsens Kommuner i et forsøg, der skal beskære bureaukrati. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Greve og Horsens skal beskære kommunalt bureaukrati.

Blandt 19 kommuner er de to udvalgt af økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) til at samarbejde med ministeriet og forskningsinstituttet Kora om at beskære bureaukrati.

- Greve og Horsens har nogle spændende projekter for, hvordan man kan afskaffe selvpålagt bureaukrati. Det vil vi gerne hjælpe dem med, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Greve Kommune vil gøre op med interne arbejdsgange og silotænkning. Kommunen vil også skabe bedre adgang til it-systemer og sikre, at de ansatte kan betjene dem.

Horsens søger hjælp til rehabiliteringsplaner, som kommunen ifølge lovgivningen skal lave for at tilkende en borger førtidspension, fleksjob, ressource- eller jobafklaringsforløb.

- Det er spændende, at én kommune ser på det mere generelt, mens en anden ser på det mere specifikt. Vi skulle gerne få nogle erfaringer, vi kan brede ud til de andre 96 kommuner, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Kommuner kan komme til at skabe deres egne regler, påpeger han.

- Hvordan kan vi sørge for, at vi bruger skatteborgernes penge bedst? Hvordan kan vi levere bedst service og arbejdsmiljø? Det er positivt, at en række kommuner gerne vil være med til det, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Forsøget er en pendant til frikommunerne. Desuden fremlægger regeringen i 2018 en såkaldt sammenhængsreform for det offentlige, forklarer han.

- Vi siger til kommunerne: Nu kommer der nogle og ser på jer udefra, om I også selv laver alt for meget bureaukrati, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han møder tirsdag Kommunernes Landsforening om næste års økonomi. Her bliver regelforenkling også et tema, siger han.

- Det er en vigtig dagsorden, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forfatter fik et chok: Havde...
bt.dk
Han står bag USA's mest omtalte bog:...
bt.dk
'Kvindelige actionhelte sparker røv':...
bt.dk
Ikonisk dansk band leverede kongelig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx