Af - 12/06-15 06:18; Opdateret: 12/06-15 07:42

Sundhedsstyrelsen står fast: Vi ændrer intet efter HPV-advarselSundhedsstyrelsen står fast: Vi ændrer intet efter HPV-advarsel

Selv om den førende læger på området anslår, at han mistænker, at en ud af 500 HPV-vaccinerede piger bliver alvorligt syge, vil Sundhedsstyrelsen ikke gribe ind.

storybild

(Billede: Polfoto)

Der er ikke grund til at ændre eller indstille brugen af HPV-vacciner, selv om langt flere piger end forventet er blevet voldsomt syge efter, at de er blevet vaccinerede.

Det siger Sundhedsstyrelsen, efter at overlæge Jesper Mehlsen fra Synkopecentret på Frederiksberg Hospital i går sagde, at et realistisk bud nu lyder, at en ud af 500 piger måske bliver syge af HPV-vaccinen.

- Der er henvist flere piger til udredning end forventet, men der er fortsat ikke dokumentation for, at der er en årsagssammenhæng mellem HPV-vaccinationen og en del af disse pigers symptomer, skriver enhedschef Henrik G. Jensen fra Sundhedsstyrelsen til metroxpress.

Læger: En ud af 500 piger bliver alvorligt syg af at få HPV-vaccinen
Læger: En ud af 500 piger bliver alvorligt syg af at få HPV-vaccinen

Han ønsker ikke at stille op til interview, men han fastholder i sin mail, at styrelsen ikke ser nogen grund til at ændre holdning til HPV-vaccinen.

- Vores vurdering er fortsat, at fordelene ved vaccinen overstiger ulemperne, siger han med henvisning til, at vurderingen deles af Det Europæiske Lægemiddelagentur, WHO og den amerikanske sundhedsstyrelse.

1. juni åbnede fem regionale HPV-centre, som skal undersøge de mange syge piger. Og som metroxpress skrev i tirsdags, skal nogle af pigerne vente i op til et år for at blive tilset af centrene – og flere end 500 piger står i skrivende stund på venteliste. Om det skriver styrelsen:

- I Sundhedsstyrelsen er vi meget positive overfor, at Danske Regioner har igangsat undersøgelser af HPV-vaccinerede kvinder med mistanke om bivirkninger. Det er rigtig vigtigt, at pigerne undersøges, og at de om muligt får en diagnose, så en behandling kan startes. Vi følger det regionale arbejde tæt.

LÆS OGSÅ: DF: HPV-ventelister er et løftebrud fra regionerne

LÆS OGSÅ: KORT: Så mange syge piger står på venteliste på nye HPV-centre

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx