Af - 28/10-16 09:18; Opdateret: 28/10-16 13:33

Nye oplysninger: 67-årig mistænkt for at holde Emilie Meng fangetNye oplysninger: 67-årig mistænkt for at holde Emilie Meng fanget

Den 67-årige pensionst Finn Petersen har været mistænkt for frihedsberøvelse af Emilie Meng.

Bildstrecke im Grossformat »

Opdateres...

Den 67-årige pensionist Finn Petersen og hans hustru har været mistænkt for frihedsberøvelse af Emilie Meng. Det fremgår af politiets ransagningskendelse, som metroxpress er kommet i besiddelse af fredag morgen.

Retten i Næstved besluttede nemlig onsdag, at pressen skal have adgang til en række oplysninger i sagen om den forsvundne teenagepige Emilie Meng. Det betyder, at pressen fredag morgen har fået aktindsigt i en ransagningskendelse i sagen.

Kendelsen handler om en ransagning af den 67-årige pensionist Finn Petersens bolig på Tårnborgvej i Korsør mandag i denne uge.

Anklagemyndigheden protesterede mod udleveringen af kendelsen, men retten mente ikke, at der var grundlag for at holde den hemmelig for offentligheden. Protesten blev derfor afvist.

Fredag morgen er det således kommet frem, at den storstilede undersøgelse af en ejendom i Korsør skyldtes en mistanke om, at den forsvundne Emilie Meng var berøvet friheden. Det fremgår af den kendelse, som en dommer i Næstved afsagde mandag morgen.

Politiet har to mistænkte i  i Emilie Meng-sag: Nu skal detaljerne frem
Politiet har to mistænkte i i Emilie Meng-sag: Nu skal detaljerne frem

67-årige Finn har fået ransaget sit hjem 5 gange: Jeg har aldrig mødt Emilie Meng
67-årige Finn har fået ransaget sit hjem 5 gange: Jeg har aldrig mødt Emilie Meng

Den 67-årige pensionist Finn Petersen har dermed været mistænkt for frihedsberøvelse af Emilie Meng. En sigtelse, der før har været uklar, da også en sigtelse for manddrab var i spil.

Mistanken var baseret på private aflytninger foretaget af naboen, der sammen med skiftende medlemmer fra gruppen 'Forsvundne Personer' overvågede Finn Petersen og hans kone.

Mandag fik 67-årige Finn Petersen fra Korsør splittet sit hus ad, da politiet ransagede hans hjem i forbindelse med Emilie Mengs forsvinden. Men det var langt fra første gang, politiet var forbi.

Finn Petersen har nemlig haft besøg af politiet hele fem gange, på trods af, at de hårdnakket har påstået, at den 67-årige pensionist ikke var sigtet i sagen.

Ransagninger i Emilie-sagen er slut: Her er politiets konklusion
Ransagninger i Emilie-sagen er slut: Her er politiets konklusion

Politiet ransager boliger uden at finde spor af Emilie
Politiet ransager boliger uden at finde spor af Emilie

Til BT bekræftede politiinspektør Kim Kliver, at der var tale om en sigtelse:

- Sigtelsen er jo den formelle del i forbindelse med kendelsen, og derfor har han også fået en sigtelse, fortæller han og referer til den seneste ransagning, der efterlod Finn Petersen med et stort oprydningsarbejde.

Tirsdag fortalte den 67-årige pensionist til BT, at han håber på, at kunne klare presset:

- Vi må se, om jeg overhovedet kan komme igennem det her, for der er tusindvis af psykiske problemer i det her [...] Det er da klart, at det er en rigtig ubehagelig tid, og hele situationen gør, at jeg føler mig skidt tilpas. Mennesker, der stiger ud af bussen her, tænker jo, hvad foregår der her, for hele min gade var jo fuld af politi og kameraer.

Den private aflytning vil nu blive meldt til politiet, oplyser Finn Petersens advokat, Steen Djurtoft, fredag morgen.

- Der er lavet nogle tiltag, som efter min opfattelse er en fredskrænkelse og en overtrædelse af straffeloven. Vi har anmeldt det til politiet, fordi politiet tilsyneladende ikke selv har taget fat på det, siger Steen Djurtoft.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx