Af Christian Hansen - 26/07-17 11:08

16-årige Victoria forsvundet i måneder - politiet har gjort en vigtig opdagelse 16-årige Victoria forsvundet i måneder - politiet har gjort en vigtig opdagelse

Østjyllands Politi har siden en offentlig efterlysning tirsdag fået en række henvendelser angående 16-årige Victoria Adelhaid Andersen, der har været forsvundet siden 12. maj.

storybild

Den 16-årige pige har været væk siden 12. maj. 

Det fortæller fungerende politikommissær, Lau Kristensen, til BT.

»Der er kommet en række henvendelser, som vi skal følge op på. Om der er kommet noget afgørende, er det for tidligt at sige. Der er henvendelser, der går på, at hun kan være på Fyn, men primært går henvendelserne på Østjylland, og det vil umiddelbart være dér, vi koncentrerer os. Men vi udelukker ingenting,« siger han.

Lau Kristensen fortæller, hvorfor politiet først i går har lavet en offentlig efterlysning, efter teenageren forlod institutionen ‘Ny-Start Markusminde,’ der beskriver sig selv som et sted for unge mellem 14-18 år med forskellige problemer som eksempelvis afhængighed og sociale adfærdsproblemer, hvor hun er anbragt.

»Det er en kombination af, at de efterforskningsmæssige tiltag og samarbejdet med kommunen og ‘Ny-Start Markusminde’ ikke har ført til noget,« siger politikommissæren og fortsætter:

»Vi har vurderet, at der ikke er sket hende noget, men da vi stadig ikke har fundet hende, har vi taget det næste efterforskningsmæssige skridt og efterlyst hende.«

Østjyllands Politi oplyste tirsdag, at det formodes, at Victoria Adelhaid Andersen får hjælp til at holde sig skjult. Det skyldes et begrænset antal mails, som er sendt i hendes navn.

Nu uddyber Lau Kristensen, hvilke detaljer i de sendte mails, der gør, at politiet regner med, at den forsvundne pige ikke gemmer sig uden hjælp.

»Der er nogle formuleringer i de mails, der er modtaget, hvor vi ved nærlæsning ikke tænker, at det er skrevet af 16-årige Victoria selv,« siger Lau Kristensen og fortæller, hvad der blandt andet har stået i de sendte mails:

»Det har været noget med, at familien ikke behøver at lede efter hende.«

Østjyllands Politi vil fortsat gerne i kontakt med personer, der kan have viden om, hvor Victoria Adelhaid Andersen befinder sig.

»Vi opfordrer folk til at være opmærksomme på, om der er kommet en pige i ens nærområde, der ikke plejer at være der, og som svarer til beskrivelsen af Victoria.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Morgan Freeman beskyldt for...
bt.dk
Dansk supermarkedskæmpe sender...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx