Af - 19/10-15 17:15

Her er 10 gode grunde til, at du skal flytte til JyllandHer er 10 gode grunde til, at du skal flytte til Jylland

Det virker ikke til, at der alle steder er lige god stemning for at flytte med de statslige jobs til Jylland, så her er der 10 grunde til at gøre det.

Bildstrecke im Grossformat »
Træt af taxier, der kører råddent? Så kan tvangsudflyningen være din redning. En metroxpress-undersøgelser har nemlig vist at mens hver anden københavner oplever, at byens taxier kører uforsvarligt, så er det blot hver tredje af os jyder, der oplever det samme. Er du en af de 392, som skal et smut til Sønderborg, så kan vi trøste dig med, at den dansk-tyske grænse og de mange grænsebutikker kun er en halv times kørsel væk. Er du træt af strissere alle vegne, så kan du glæde dig over, at alene de jyske politikredse sender hvad der svarer til 149 fuldtidsansatte betjente om ugen til hovedstaden. Så mens Københavns Politi udskrev for 56 mio. kr. fartbøder i 2015, lød tallet for fx hele Østjylland på sølle 10 mio. kr. Det er nu rarest at gå ud af en butik med et smil, og det gør man mere i Jylland, viser en undersøgelse, som Yougov har lavet for metroxpress. 20 procent mener, at de giver meget god service i Jylland, mens kun 12 procent tænker sådan om København. Det er en dyr fornøjelse at eje en bil i København, hvis man ikke kan parkere den gratis. Tre timer i den dyreste zone koster 91 kroner, men hvis du skal have den samme P-billet i Aarhus, så slipper du med 51 kroner. I Esbjerg er det gratis. Står der Midtjylland på menuen, så kan du glæde over at det er her de forsvarende danske mestre i fodbold holder til. Her kan du som det eneste sted i landet opleve Europa League fodbold. Et hus i Sønderjylland blev for nyligt solgt for 50.000 kroner, og det er ikke særlig meget mere end prisen for en kvadratmeter ejerbolig i København, der ifølge Boliga ligger på næsten 37.000 kroner. Er man for eksempel en af de 248, der skal flytte til Viborg, ligger den pris på 11.333 kroner. Trafikerede veje er ikke godt for lungerne, og dem er nu klart flest af i Hovedstaden, og faktisk er det helt generelle forureningsniveau også en anelse højere end i de andre store danske byer. Desuden er du altid tæt på den smukke og sunde natur, hvis du bor i byer som Hjørring og Viborg. Er du en af de mange DJØFer, som tror det er slut med at komme i medierne, så frygt ej. For tro det eller ej, der er faktisk også journalister i Jyllland, ja, selv på Fyn. Både DR og TV 2 har flere tv-studier udenfor hovedstaden, og metroxpress har en hel Aarhus-redaktion. Selvom du vil opleve, at københavner-journalisterne stadig vil kalde dit nye hjem for Udkantsdanmark - og sågar ikke landfast med Tyskland - så bare rolig. Væksten buldrer heldigvis derudaf i den østjyske byregion hvor 1.2 millioner mennesker er fordelt på 17 kommuner. Det er i øvrigt samme antal mennesker som i de 18 hovedstadskommuner.

Kun tre ud af 100 Djøf-medlemmer, hvis statslige job står til at flytte ud af København, vil selv flytte med. Det forstår vi ikke noget af på MX Aarhus, så vi har lavet 10 bud på, hvad der kan få de sidste 97 procent til at flytte med.

Du kan se de 10 bud i galleriet øverst eller hente den 'riv-ud-og-gem'-side, der var i mandagens metroxpress, længere nede i artiklen.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Djøf har i forbindelse med regeringens beslutning om at rykke 3.900 statslige arbejdspladser ud af København spurgt deres 558 berørte medlemmer, om de har lyst til at flytte med deres job ud af Hovedstaden.

Tre procent vil gerne, mens 12 procent vil pendle. Over halvdelen vil ikke fortsætte i deres job, hvis det rykker ud af København, og oven i det vil 30 procent kun pendle, indtil de har fundet et nyt job.

- Det er ingen naturlov, at statslige arbejdspladser skal ligge i København, sagde Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, til Politiken i forbindelse med Djøf's undersøgelse.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Her nævnte tidligere lektor på Syddansk Universitet og nuværende forskningskonsulent i regional udvikling Klaus Lindegaard også, at tallene kan dække over et 'øjebliksbillede'.

- Da Sikkerhedsstyrelsen blev flyttet til Esbjerg, var det hver fjerde, der flyttede med. Og det er jo væsentlig højere end det tal, der kommer frem her. I det lys må man betragte det som en umiddelbar reaktion, sagde han.

Hvilken art skal være 'Østjyllands dyr' - Muntjakken eller ulven?
Hvilken art skal være 'Østjyllands dyr' - Muntjakken eller ulven?

Her på MX Aarhus håber vi, at vores 10 grunde kan få flere til at overveje Jylland og selvfølgelig også Fyn, resten af Sjælland og de andre øer rundt omkring i Danmark.

Hvis du har lyst til at se - eller måske endda printe - vores 'riv-ud-og-gem'-side, så skal du klikke her for '10 grunde til at du skal flytte til Jylland'.

Du kan også klikke her for '10 gode grunde til at flytte til smilets by'.

Københavnere arbejder et år længere end folk i resten af landet
Københavnere arbejder et år længere end folk i resten af landet


LÆS OGSÅ: 'Reclaim the Streets' tager ansvaret for gadekampe ved Christiania

LÆS OGSÅ: Galleri: 500 hjemløse deltog i Hjemløsedagen - se billederne her

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx